Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Чили кон карне

Наситнете каймата

Чили кон карне

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее, за да стане ситно натрошена и равномерна - старателно бъркайте и кълцайте с дървена шпатула. В останалия зехтин запържваме ситно... Прочети повече »

 

Кюфтета от кайма и зрял фасул

Кюфтета от кайма и зрял фасул

 

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме в подсолена вода, отцеждаме и го претриваме през цедка, като отстраняваме люспите. Сваряваме картофите в подсолена... Прочети повече »

 

Супа от телешко месо с домати и ориз

Супа от телешко месо с домати и ориз

 

Стопяваме лойта и пържим в нея нарязаното на хапки месо. Посоляваме и поръсваме с брашното. Прибавяме листенцата от целина и бульона. Когато месото омекне прибавяме ориза и оттегляме... Прочети повече »

 

Яйца със сос

Яйца със сос

 

В сгорещената мазнина изпържваме ситно нарязаните лук и магданоз. Добавяме брашното, червения и черния пипер. Разреждаме запръжката с мляко и няколко супени лъжици вода, посоляваме... Прочети повече »

 

Ароматна дроб сарма

Ароматна дроб сарма

 

Сваряваме пилето в 3,5 л вода, почистваме го от костите и кожата и нарязваме на ситно. В 4 с.л. олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме ориз, който трябва да е в съотношение... Прочети повече »

 

Мусака с ориз

Мусака с ориз

 

Запържваме в олиото ситно нарязаните лук и домата, изчистения ориз и каймата. Бъркаме сместа непрекъснато, за да се разбие каймата на ситно. Наливаме вода и като поври добавяме черния... Прочети повече »

 

Супа от кайма и спанак

Супа от кайма и спанак

 

Кипваме в тенджера 2 л вода. Замесваме каймата с джинджифила, малко сол и счуканите анасонови зърна. Сипваме и мъничко вода. Оформяме 15-20 по-едри топчета. Нарязваме спанака на... Прочети повече »

 

Супа от лапад

Супа от лапад

 

Ситно нарязаният лук задушаваме до омекване в сгорещената мазнина. Прибавяме настъргания морков, след това измития и нарязан лапад. Поръсваме червения пипер, разбъркваме и веднага... Прочети повече »

 

Пълнени чушки по шуменски

Пълнени чушки по шуменски

 

Почистваме чушките от семето и леко ги посоляваме отвътре. Разбъркваме каймата, ориза, ситно нарязаните лук и домати, магданоза, пипера, солта и разтопеното масло. Прибавяме малко... Прочети повече »

 

Бобарник

Бобарник

 

Сваряваме боба и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме. От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и малко от бобената... Прочети повече »

 

Как да боядисаме здрави и красиви яйца

Как да боядисаме здрави и красиви яйца

 

Боядисаните яйца са отличителният белег на светлия християнски празник. На пазара вече се появиха боите. Но в миналото боядисването на яйцата ставало с натурални багрила. Петко Рачов... Прочети повече »

 

Зелен гювеч

Зелен гювеч

 

Почистените и измити зеленчуци нарязваме. Загряваме олиото и в него последователно слагаме стария лук, пресния лук, гъбите, тиквичките и всички зелени подправки. Заливаме със съвсем... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Използвайте студоустойчиви сортове зеленчуци
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам