Обелваме картофите, изрязваме им дъно, за да бъдат устойчиви, и ги издълбаваме. Изпържваме ги от всички страни и посоляваме. Отделно изпържваме ситно нарязаните лук и моркови. Щом... Прочети повече »
Варим картофите в подсолена вода, докато поомекнат, и ги обелваме. Отрязваме капачета от двата им срещуположни края и ги издълбаваме. Посоляваме. Запържваме в олиото ситно нарязания... Прочети повече »
Пресяваме брашното с 1 непълна ч.л. сол и от него, олиото, оцета и 1 1/2 ч.ч. хладка вода замесваме тесто за точене и разточваме 7 не много тънки кори. Смиламе месото през едра решетка и... Прочети повече »
Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване. Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в част от останалата мазнина. Към него прибавяме... Прочети повече »
Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме... Прочети повече »
Лука нарязваме на ситно, накълцваме джинджифила, чесъна смачкваме в хаванче или с преса. Доматите попарваме с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Смесваме всички... Прочети повече »
Нарязваме киселото зеле на ситно и го задушаваме в част от мазнината до омекване. Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в част от останалата мазнина. Към него прибавяме... Прочети повече »
Пасираме сварения фасул, докато е топъл. Прибавяме опържения в маслото ситно нарязан лук, изчистения и изплакнат в няколко води ориз, яйцата, сол и черен пипер. Разбъркваме хубаво... Прочети повече »
Попарваме чушките във вряла вода, отцеждаме и ги почистваме от семето. Сваряваме фасула, отцеждаме го и го счукваме в хаванче или прекарваме през машинката за месо. Счукваме орехите,... Прочети повече »
Накисваме фасула за 1 нощ в подсолена вода, след което го изплакваме и го варим 15-20 мин в нова вода. Сменяме водата и продължаваме да варим на умерен огън, докато фасулът омекне.... Прочети повече »
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме... Прочети повече »
Накисваме предварително фасула до пълно набъбване, измиваме го и го варим заедно със ситно нарязания лук до омекване. Прибавяме ориза, ситно нарязаните чушки и сол на вкус. След... Прочети повече »