Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Биопрогноза за периода 4 - 10 декември

Биопрогноза за периода 4 - 10 декември

 

През седмицата ще продължи тенденцията към зачестяване на оплакванията от главоболие, хрема и чувство за общо неразположение при страдащи от хроничен и често повтарящ се синузит.... Прочети повече »

 

Джоланчета в гювече

Джоланчета в гювече

 

Сваряваме джоланчетата в подсолена вода, обезкостяваме ги и нарязваме месото. Запържваме лука и картофите и ги разпределяме в гювечета. Добавяме месото и поръсваме с черен пипер... Прочети повече »

 

Биопрогноза за периода 27 ноември - 3 декември

Биопрогноза за периода 27 ноември - 3 декември

 

По – сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащи от хроничен или често повтарящ се цистит. Съществено място в профилактиката и лечението на това заболяване... Прочети повече »

 

Заек по ловджийски

Заек по ловджийски

 

След като почистим заека, го киснем 3-5 часа в студена вода, а после го заливаме със марината, приготвена от оцета, вода, черен пипер и дафинов лист. В нея заекът престоява –... Прочети повече »

 

Биопрогноза за периода 20 - 26 ноември

Биопрогноза за периода 20 - 26 ноември

 

Ако към средата на седмицата се почувствате уморени, сънливи и с понижен жизнен тонус, причина за това ваше състояние може да бъде въздействието върху нервната ви система на луната,... Прочети повече »

 

Биопрогноза за периода 13 - 19 ноември

Биопрогноза за периода 13 - 19 ноември

 

Все повече зачестяват вирусните инфекции на горните дихателни пътища. С профилактична цел, а и при настъпила вече инфекция, е препоръчително приемането 2 – 3 пъти дневно на... Прочети повече »

 

Корона от свински ребърца

Корона от свински ребърца

 

Завъртаме парчетата ребра така, че да се получи корона и завързваме двата края, за да не се разделят. Смесваме подправките и натриваме месото с тях отвън и отвътре. Слагаме короната... Прочети повече »

 

Боб чорба с цвекло и целина

Боб чорба с цвекло и целина

 

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 1,5 л нова вода и възваряваме. Щом водата кипне, прибавяме кубчетата бульон и едро нарязаните цвекло... Прочети повече »

 

Туршия от бамя

Туршия от бамя

 

Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята.... Прочети повече »

 

Кунинска туршия

Кунинска туршия

 

Набождаме чушките и доматите на няколко места с игла. Обелваме целината и цвеклото. Нареждаме всичко в подходящ съд. Възвираме саламура от водата и солта и докато е още гореща, заливаме... Прочети повече »

 

Запържена туршия

Запържена туршия

 

Запържваме леко чушките и патладжаните и щом ги извадим от олиото, ги потапяме в оцет, в който сме разтворили 5-6 аспирина. Нарязваме ситно моркови, целина, чесън и магданоз, посоляваме... Прочети повече »

 

Сочно печено

Сочно печено

 

Нарязваме гъбите на пластини, чушките – на кубчета, морковите - на кръгчета. Доматите смачкваме направо в буркана. Измитото и подсушено месо изпържваме в зехтина, намаляваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Полезно за градинарите
Малката градина
Виж
Изборът е голям
Ползи и вреди
Срещу болестите
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини