Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Пиле с топено сирене и кисело мляко

Пиле с топено сирене и кисело мляко

 

Нарязваме пилето на парчета. Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и нареждаме в нея 1 ред пилешко месо. Отгоре слагаме парчета топено сирене. Нареждаме втори ред пилешко месо... Прочети повече »

 

Пиле в гювече

Пиле в гювече

 

Сваряваме пилето в подсолена вода и го обезкостяваме. В  гювечета нареждаме последователно нарязаните на филийки картофи, домати и лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер,... Прочети повече »

 

Кюфтета яхния

Кюфтета яхния

 

Смесваме каймата с 1 глава ситно нарязан  лук, яйцето, гриса, червен пипер, чубрица и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното, заливаме с... Прочети повече »

 

Заек капама

Заек капама

 

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания... Прочети повече »

 

Агнешка яхния

Агнешка яхния

 

Изчистваме и измиваме месото, нарязваме го на хапки, изпържваме го в мазнината и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме зеления лук с брашното и разреждаме с топла вода. Посоляваме,... Прочети повече »

 

Спагети с кайма и зрял боб

Спагети с кайма и зрял боб

 

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Щом стане златист, прибавяме каймата и пържим още 5-6 мин на силен огън, като разрохваме с лъжица. Прибавяме нарязаните... Прочети повече »

 

Боб със свински крачета

Боб със свински крачета

 

Накисваме боба за една нощ в студена вода. Сваряваме го и го отцеждаме. Отделно сваряваме крачетата на тих огън. След като месото омекне, го нарязваме на парченца. Ситно нарязаните... Прочети повече »

 

Телешка супа с боб

Телешка супа с боб

 

Нарязваме месото на хапки, заливаме с 2 л вода и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Варим на бавен огън, като периодично отпенваме. Щом месото помекне, прибавяме отцедения фасул,... Прочети повече »

 

Бобена плакия

Бобена плакия

 

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, заливаме го със студена вода и го сваряваме на умерен огън заедно с 1 клонче чубрица. Към края на варенето посоляваме... Прочети повече »

 

Агнешка мусака

Агнешка мусака

 

Нарязваме на парченца необелените патладжани и ги пържим в сгорещеното олио до омекване. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Отделно задушаваме обелените и настъргани... Прочети повече »

 

Мусака от праз и картофи

Мусака от праз и картофи

 

Нарязваме праза на кръгчета и го запържваме в сгорещеното олио. Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги размачкваме. Прибавяме половината от прясното мляко и 1 с.л.... Прочети повече »

 

Пълнени картофи по провадийски

Пълнени картофи по провадийски

 

Обелваме картофите, изрязваме им дъно, за да бъдат устойчиви, и ги издълбаваме. Изпържваме ги от всички страни и посоляваме. Отделно изпържваме ситно нарязаните лук и моркови. Щом... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Малката градина
Виж
Съвети за градинаря
Сега е времето
Грижи през лятото
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини