Все повече зачестяват вирусните инфекции на горните дихателни пътища. С профилактична цел, а и при настъпила вече инфекция, е препоръчително приемането 2 – 3 пъти дневно на... Прочети повече »
Завъртаме парчетата ребра така, че да се получи корона и завързваме двата края, за да не се разделят. Смесваме подправките и натриваме месото с тях отвън и отвътре. Слагаме короната... Прочети повече »
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден изплакваме боба, наливаме 1,5 л нова вода и възваряваме. Щом водата кипне, прибавяме кубчетата бульон и едро нарязаните цвекло... Прочети повече »
Подбираме прясна млада, с недоразвити семена бамя и я накисваме за 8-10 часа в разтвор от сол и оцет (150 г сол и 150 г оцет на 5 л вода), за да отстраниме лигавите вещества в бамята.... Прочети повече »
Набождаме чушките и доматите на няколко места с игла. Обелваме целината и цвеклото. Нареждаме всичко в подходящ съд. Възвираме саламура от водата и солта и докато е още гореща, заливаме... Прочети повече »
Запържваме леко чушките и патладжаните и щом ги извадим от олиото, ги потапяме в оцет, в който сме разтворили 5-6 аспирина. Нарязваме ситно моркови, целина, чесън и магданоз, посоляваме... Прочети повече »
Нарязваме гъбите на пластини, чушките – на кубчета, морковите - на кръгчета. Доматите смачкваме направо в буркана. Измитото и подсушено месо изпържваме в зехтина, намаляваме... Прочети повече »
Нарязваме на едро лука и го поставяме в тигана с мазнината, за да се запържи. След няколко минути добавяме чушките, отново на нарязани на едро. Добавяме нарязания на кубчета... Прочети повече »
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички,... Прочети повече »
Нарязваме ситно лука и леко го запържваме в олиото. Прибавяме граха и ситно нарязаните гъби, картофи и ябълка и задушаваме. По време на задушаването наливаме виното. Когато зеленчуците... Прочети повече »
Почистваме, измиваме и нарязваме на четвъртинки гъбите, а ако са дребни, може да останат и цели. Варим ги в подсолена вода около 30 минути. Задушаваме лука в олиото, добавяме подправките,... Прочети повече »
Обезкостяваме месото. Заливаме костите с 2-3 л студена вода, слагаме дафиновия лист, прибавяме сол и черен пипер, кипваме и отпенваме. Варим 1 час на тих огън. Отделяме 5 с.л. ориз,... Прочети повече »