Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Рязано кисело зеле с ябълки

Рязано кисело зеле с ябълки

 

Няколко пресни зелки нарязваме на дребно. Осоляваме зелето на вкус и омачкваме хубаво с ръце. След това го натъпкваме плътно в трилитрови буркани, без да прибавяме вода. Между редовете... Прочети повече »

 

Домашна майонеза

Домашна майонеза

 

Приготвянето на домашна майонеза е бързо и лесно, но е добре да имате уред за разбъркване -миксер, пасатор или някаква бъркалка. Може да разбъркате и на ръка с вилица но ще ви трябва... Прочети повече »

 

Говеждо с дюли

Говеждо с дюли

 

Измиваме месото и го нарязваме на парченца. В отворена тенджера под налягане сгорещяваме олиото и изпържваме в него месото. Прибавяме ситно нарязания лук и също го позапържваме.... Прочети повече »

 

Мешана лютеница

Мешана лютеница

 

Почистваме чушките от дръжките и семената, попарваме ги за кратко във вряща вода и ги прекарваме през месомелачка. Бланшираме доматите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде.... Прочети повече »

 

Пикантна търновска туршия

Пикантна търновска туршия

 

Нарязваме пиперките на кръгчета широки 5 см, нарязваме доматчетата на резенчета по дължина, а морковите - на кръгчета широки 4-5 см. Чесъна режем на парченца, а магданоза наситняваме.... Прочети повече »

 

Чесънът е домашният лекар за атеросклероза, хипертония, стенокардия и възпаления

Чесънът е домашният лекар за атеросклероза, хипертония, стенокардия и възпаления

 

Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа (за известното учение четете в следващия брой на “Рецепти за здраве”) са нарекли чесънът чудо на природата.... Прочети повече »

 

Мариновани дюли

Мариновани дюли

 

Почистваме дюлите от мъха и ги измиваме. Нарязваме ги на резенчета и отстраняваме семенната част. Държим нарязаните дюли в разтвор на лимонена киселина (на 1 л вода 1 г лимонена... Прочети повече »

 

Рязано кисело зеле с моркови

Рязано кисело зеле с моркови

 

Почистваме зелето и го наситняваме.  Настъргваме морковите на едро ренде и ги смесваме със зелето. Посоляваме и намачкваме добре с ръце. Прибавяме и кима. Пълним бурканите плътно,... Прочети повече »

 

Плодово-зеленчукова сурова туршия

Плодово-зеленчукова сурова туршия

 

В подходящ съд или големи буркани нареждаме всички продукти цели с изключение на целината, която режем на по-големи парчета. Предварително в част от саламурата варим около 30 мин... Прочети повече »

 

Смесена туршия с краставички

Смесена туршия с краставички

 

Краставичките подрязваме от двата края, морковите режем на колелца, малките доматчета оставяме цели и ги избождаме тук-там с игла, обелваме арпаджика и чесъна. Чушките нарязваме... Прочети повече »

 

Бърза стерилизирана туршия

Бърза стерилизирана туршия

 

Накъсваме карфиола на розички, а останалите зеленчуци режем като за гювеч. Смесваме всичко и редим в буркани, като тук-там слагаме магданоз. Приготвяме марината от изброените продукти... Прочети повече »

 

Консерва патладжани по балкански

Консерва патладжани по балкански

 

Нарязваме патладжаните на кръгчета, осоляваме и ги оставяме 30 мин, за да се отцеди горчивата вода. Леко ги изпържваме. Чушките изпичаме и нарязваме на колелца или четвъртинки. Скълцваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Полезно за градинарите
Малката градина
Виж
Полезно и практично
Някои хитринки
Третиране
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини