Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Сандвичи с език

Сандвичи с език

 

Внимателно цепваме, но не докрай франзелите по дължина и вадим по-голямата част от средата им. Разбъркваме омекналото масло с горчицата и старателно намазваме... Прочети повече »

 

Кюфтета в пръстени гювечета

Кюфтета в пръстени гювечета

 

Смесваме каймата с натрошеното сирене, ситно нарязаните лук и джоджен, черен пипер и малко сол. Омесваме добре и оформяме 4 големи кюфтета. Разпределяме кюфтетата в пръстени гювечета.... Прочети повече »

 

Макарони с миди и фасул

Макарони с миди и фасул

 

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го варим в подсолена вода, докато поомекне. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина заедно с 1 скилидка... Прочети повече »

 

Великденска супа

Великденска супа

 

Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца. Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги... Прочети повече »

 

Гювеч с ориз и лукчета

Гювеч с ориз и лукчета

 

Обелваме лукчетата, разцепваме ги до половината на кръст и ги варим до омекване във вода, към която сме прибавили оцета и малко сол. Отделно нарязваме на ситно лука и чесъна. Посоляваме... Прочети повече »

 

Лахмаджун

Лахмаджун

 

Размиваме маята с малко вода и я оставяме да престои 5 мин. От пресятото брашно, затопленото мляко, маята, олиото и солта омесваме средно твърдо тесто. Оставяме го да втасва, докато... Прочети повече »

 

Овчарска кавърма

Овчарска кавърма

 

Сваряваме дреболиите в малко подсолена вода. Бялата част от лука нарязваме на дребно и задушаваме в олиото и 1 с.л. вода. Прибавяме доматите, перата на лука и магданоза, нарязани... Прочети повече »

 

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

 

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме... Прочети повече »

 

Гювеч с агнешки дреболии

Гювеч с агнешки дреболии

 

Оставяме далака цял, а останалите дреболии нарязваме на малки парченца. С остър нож правим разрез по дължината на далака. В сгорещеното олио запържваме леко каймата, заедно с 1 глава... Прочети повече »

 

Чили кон карне

Чили кон карне

 

Запържваме каймата в 2 с.л. зехтин, докато покафенее. В останалия зехтин запържваме ситно нарязаните чесън и люти чушлета. Прибавяме ги към каймата, разбъркваме и задушаваме 3-4... Прочети повече »

 

Пиле с картофи

Пиле с картофи

 

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Прибавяме и пилето, което предварително сме нарязали на парчета, запържваме го леко, посоляваме, поръсваме с червен пипер, заливаме... Прочети повече »

 

Дроб сарма от кайма

Дроб сарма от кайма

 

Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини