Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Оризова супа от овче месо

Оризова супа от овче месо

 

Обезкостяваме месото. Заливаме костите с 2-3 л студена вода, слагаме дафиновия лист, прибавяме сол и черен пипер, кипваме и отпенваме. Варим 1 час на тих огън. Отделяме 5 с.л. ориз,... Прочети повече »

 

Спагети с песто

Спагети с песто

 

Запичаме кедровите ядки на сух тиган без мазнина до кафяво. Нарязваме дивия чесън на сламки. Счукваме дивия чесън и кедровите ядки до еднородна маса, сипвайки постепенно зехтина... Прочети повече »

 

Запечено пюре от стар фасул

Запечено пюре от стар фасул

 

Накисваме фасула за 12 часа. Варим до пълно омекване почистения и измит фасул. Пасираме го. Прибавяме маслото, галетата, добре разбитите яйца, ситно нарязания магданоз и черния пипер.... Прочети повече »

 

Макаронена салата с пушено пиле и боб

Макаронена салата с пушено пиле и боб

 

Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да изстинат. Обезкостяваме бутчетата и нарязваме месото на дребни кубчета. Прибавяме маслините, отцедения фасул и изстиналите... Прочети повече »

 

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

Кюфтета от заешко месо със сметана и лук

 

Почистваме обезкостеното месо от сухожилията и ципите. Поръсваме го със сол и черен пипер, размесваме го с накиснатия в мляко и изцеден студен хляб и дребно нарязаната сланина и... Прочети повече »

 

Варено свинско месо

Варено свинско месо

 

Почистваме месото от излишните жили. Нарязваме месото на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно нарязани, заливаме... Прочети повече »

 

Вкусен и лесен шницел от свинско месо

Вкусен и лесен шницел от свинско месо

 

Отрязваме 4 шницела от бута (не трябва да са много тънки), начукваме ги добре от двете страни. Посоляваме, овкусяваме с черен пипер и заливаме с лимонов сок. Оставяме да престоят... Прочети повече »

 

Пържоли по унгарски

Пържоли по унгарски

 

Оформяме от месото пържоли, които начукваме, натриваме със сол и чесън и оставяме да престоят около половин час. Отделно нарязваме на ситно лука и сланината, поръсваме ги с червения... Прочети повече »

 

Месни хапки на тиган

Месни хапки на тиган

 

Нарязваме месата и шунката на малки хапки. Смесваме ги със ситно нарязания лук. Изпържваме сместа в силно загрята мазнина, като от време на време разбъркваме с дървена лъжица. Когато... Прочети повече »

 

Картофена супа със сирене

Картофена супа със сирене

 

Нарязваме картофите, моркова, лука и целината на ситно, заливаме ги с подсолена вода и ги варим на умерен огън. Когато омекнат, прибавяме настъргания домат, доваряваме и отстраняваме... Прочети повече »

 

Бобена чорба с домати

Бобена чорба с домати

 

В дълбока тенджера запържваме ситно нарязания лук в олиото до златисто. Добавяме целината и скълцания чесън. Пържим още 2 минути. След това слагаме боба, бульона, доматеното пюре,... Прочети повече »

 

Дряновски кебап

Дряновски кебап

 

Обезкостяваме месото, измиваме го и го нарязваме на кубчета. Изпържваме го в сгорещената маснина и го изваждаме с решетестта лъжица. Сипваме в същата мазнина доматите, които сме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Полезно за градинарите
Полезни съвети
Ръстът е с близо 40 на сто в стойностно изражение на годишна база
Цветовете й имат и лечебен ефект
Малката градина
Виж
Ценни съвети
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2022
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам