Нарязваме месото на парчета, заливаме го със студена вода и го слагаме да ври, като от време на време го отпенваме. Посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновия лист и бахара.... Прочети повече »
Измиваме доматите и ги надупчваме с игла. Нареждаме ги в големи буркани, като между тях слагаме листата и подправките. Заливаме ги с вода, за да измерим количеството й. Изливаме... Прочети повече »
Кипваме 1/2 л вода и пускаме в нея нарязаните морков, целина и магданозени корени. Нарязваме месото, натриваме го със сол и черен пипер, сминдух, босилек, чубрица, естрагон... Прочети повече »
Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата. Нарязваме... Прочети повече »
Надупчваме надениците с вилица и ги пущаме в тенджера с кипяща вода. Захлупваме и варим 5-6 мин. Изваждаме надениците и ги пържим в сгорещеното масло, докато поруменеят. После прибавяме... Прочети повече »
Обелваме и сваряваме патладжаните. Оставяме ги да се отцедят добре и ги накълцваме на ситно. Остъргваме тиквичките, скълцваме ги и ги прибавяме към патладжаните. Разбъркваме заедно... Прочети повече »
Черен, бял, зелен - той е най-разпространената в света кулинарна подправка. Може и да не знаете, но в Европа тя е позната отпреди 4000 години! Произходът й е от Индия. Още в древния... Прочети повече »
Почистваме, измиваме и нарязваме патладжаните на колелца. Посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивата им вода, след което ги измиваме и подсушаваме. Сгорещяваме олио и ги запържваме... Прочети повече »
12 едри зелеви листа бланшираме 3 мин в кипяща подсолена вода. Измиваме ги със студена и ги отцеждаме. Останалото зеле нарязваме на тънко. Правим широки подложки от по 3 листа и... Прочети повече »
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме месото, гъбите и доматите на кубчета, а краставицата нарязваме на полукръгчета. Прибавяме макароните... Прочети повече »
12 едри зелеви листа бланшираме 3 мин в кипяща подсолена вода. Измиваме ги със студена и ги отцеждаме. Останалото зеле нарязваме на тънко. Правим широки подложки от по 3 листа и... Прочети повече »
Обелваме доматите, нарязваме ги на дребни кубчета и ги сипваме в тенджера с разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук и подправяме с карамфил, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме,... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам