Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Свинско филе с кисели краставички

Свинско филе с кисели краставички

 

Филето почистваме от ципите и нарязваме на продълговати ивици, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио. Лука нарязваме на ситно и слагаме в сгорещено... Прочети повече »

 

Брюкселски пастет

Брюкселски пастет

 

Отделяме месото от гърдите на пилето. Обескостяваме останалото месо и го прекарваме два пъти през месомелачка заедно със свинското месо и 200 г сланина. Прибавяме настъргания магданозен... Прочети повече »

 

Ориенталски гулаш

За напреднали в кухнята

Ориенталски гулаш

Почистваме и измиваме месото. Нарязваме го на малки хапки, които посоляваме и поръсваме с черен пипер. Запържваме ги в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук. Когато... Прочети повече »

 

Пирян

Пирян

 

Обелваме картофите и ги нарязваме на резенчета. Нареждаме ги в намаслена тавичка, разстиламе отгоре ориза, посоляваме и поръсваме с червения пипер и ситно нарязания магданоз. Покриваме... Прочети повече »

 

Свинско с лук и картофи

Свинско с лук и картофи

 

Почистваме месото от несмилаемите части и го нарязваме на късчета. Отделяме част от сланината, нарязваме я на ситно, заливаме я с 1 ч.ч. вряща вода и варим 10 мин. Нарязваме лука... Прочети повече »

 

Печено свинско месо в тесто

Печено свинско месо в тесто

 

Измиваме месото и го подсушаваме. Разточваме 2/3 от тестото върху набрашнена повърхност на правоъгълник 20 х 30 см и слагаме месото в центъра. Краищата намазваме с жълтък и загръщаме... Прочети повече »

 

Паприкаш по манастирски

Паприкаш по манастирски

 

Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме ги от дръжките и семената и ги нарязваме на парченца. Стриваме чесъна с малко сол, прибавяме оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбъркваме... Прочети повече »

 

Дюли с картофи

Дюли с картофи

 

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и малко вода. Прибавяме обелените и настъргани картофи. Поръсваме с червения пипер. Нарязваме дюлите на резенчета и ги сипваме при... Прочети повече »

 

Време е и за киселото зеле

Време е и за киселото зеле

 

Киселото зеле ще е вкусно, само ако използваме добре узрели твърди зелки от късни сортове. Горните листа се изхвърлят, добре се почистват загнилите и повредени места. Кочаните се... Прочети повече »

 

Рецепта за вкусни сушени домати

За мераклии

Рецепта за вкусни сушени домати

Използвайте малки домати за консерва. На пазара вървят по един лев за килограм. Първо измийте добре доматите и ги разрежете по дължина на две половинки (вижте снимката по-долу).... Прочети повече »

 

Лесна манджа с наденица

Лесна манджа с наденица

 

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в олиото и 2 с.л. вода. Щом поомекне, прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, сушените сливи и нарязаната наденица. Поръсваме брашното... Прочети повече »

 

Пикантни зелени доматчета

Пикантни зелени доматчета

 

Измиваме добре доматчетата, почиствамеги и ги нарязваме на кръгчета или полукръгчета. Слагаме ги в тава и посипваме със солта и захарта и оставяме да престоят 5 часа. След това изцеждаме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Малката градина
Виж
Полезни правила
Да припомним с подробности по някои практики
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам