Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Пържоли от шаран с гъби

Пържоли от шаран с гъби

 

Нарязваме рибата на филии и поръсваме с лимоновия сок. След 15 мин посоляваме пържолите, поръсваме с черния пипер, овалваме ги в галетата и пържим в силно загрята мазнина, докато... Прочети повече »

 

Патладжани по гръцки

Патладжани по гръцки

 

Цепваме с остър нож патладжаните на 5-6 места и в процепите вкарваме дафиновите листа и чубрицата. Поръсваме ги с едра сол и  оставяме "да почиват" 4 часа. Отстраняваме... Прочети повече »

 

Картофи, задушени със зеленчуци

Картофи, задушени със зеленчуци

 

Нарязваме лука на тънки филийки, картофите - на едри парчета, чушките - на ситно, а доматите разрязваме на четири. Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме... Прочети повече »

 

Свинско в йенска тенджера

Свинско в йенска тенджера

 

Нарязваме свинското месо на малки парченца, наръсваме го със сол и черен пипер. Слагаме месото в йенска тенджера, като редим месо, топено сирене, нарязано на парченца, гъби и т.н.... Прочети повече »

 

Аспиринова терапия за доматите

Аспиринова терапия за доматите

 

Аспиринът е фармацевтичен продукт, намиращ приложение и в градинарството. Съдържа активна съставка, известна като салицилова киселина, която е изолирана за пръв път от кората на... Прочети повече »

 

Агнешко с гъби и ябълки

Агнешко с гъби и ябълки

 

Загряваме фурната на 120 градуса. Измитото и подсушено месо натриваме със сол и черен пипер. Загряваме 2 с.л. олио и изпържваме месото от всички страни до румена коричка. Слагаме... Прочети повече »

 

Каша от коприва

Каша от коприва

 

Копривата се измива и се попарва във вряла вода със щипка сол за пет минути. Изплаква се със студена вода, отцежда се старателно и се нарязва. Зеленият... Прочети повече »

 

Говеждо месо с гъби

Говеждо месо с гъби

 

Изчистваме и измиваме гъбите и лука. Месото също измиваме добре, нарязваме го на порции и ги запържваме в масло в отворената тенджера под налягане. Прибавяме ситно нарязания лук... Прочети повече »

 

Маринован печен заек

Маринован печен заек

 

Приготвяме маринатата от виното, същото количество вода, нарязания на филийки лук, цепнатите моркови и парчето целина. Накисваме заека за една нощ, след което го изплакваме и го... Прочети повече »

 

ДФЗ финансира изследване на традиционните храни в Елена и Златарица

В рамките на стратегията за водено от общностите местно развитие

ДФЗ финансира изследване на традиционните храни в Елена и Златарица

Традиционните кулинарни особености на общините Елена и Златарица в област Велико Търново ще бъдат изследвани от местното сдружение „Стъпка по стъпка“ в рамките на Прочети повече »

 

Леща с гъби

Леща с гъби

 

Нарязваме гъбите на малки парченца, смесваме с почистената и измита леща, прибавяме всички останали продукти, без лимона, патладжаните и маргарина. Сипваме 3 л вода, похлупваме тенджерата... Прочети повече »

 

Зелен фасул и моркови със сметана

Зелен фасул и моркови със сметана

 

Нарязваме морковите на кубчета, а фасула на парченца. Заливаме ги с вряща подсолена вода, задушаваме, докато омекнат, и прецеждаме. Правим светла запръжка от маслото и брашното,... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
Идей за градината
Красоти в градината
Малката градина
Виж
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам