Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
Последни от Рецепти от село
Задушен шаран „Дюлгери“

Задушен шаран „Дюлгери“

 

Нарязваме лука на филийки, заливаме го със студена вода и го оставяме да кипне. Отцеждаме, охлаждаме и го слагаме в подходяща тенджера. Прибавяме доматения сос (или червени домати... Прочети повече »

 

Патладжани с чесън и лук

Патладжани с чесън и лук

 

Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината,... Прочети повече »

 

Говежди гърди с картофи и цвекло

Говежди гърди с картофи и цвекло

 

Всяка скилидка чесън разрязваме на две, слагаме ги в тенджера заедно с черния пипер и дафиновия лист и кипваме. Почистваме месото от излишната мазнина. Слагаме месото в кипящата... Прочети повече »

 

Туршия сарми

Туршия сарми

 

Издълбаваме кочанът на зелката и внимателно отделяме  листата. Потапяме ги във вряща леко подсолена вода, за да поомекнат малко. Морковите и целината настъргваме на едро ренде.... Прочети повече »

 

Супа от свинско месо с подправки

Супа от свинско месо с подправки

 

Нарязваме месото на парчета, заливаме го със студена вода и го слагаме да ври, като от време на време го отпенваме. Посоляваме и прибавяме черния пипер, дафиновия лист и бахара.... Прочети повече »

 

Кисели зелени доматчета

Кисели зелени доматчета

 

Измиваме доматите и ги надупчваме с игла. Нареждаме ги в големи буркани, като между тях слагаме листата и подправките. Заливаме ги с вода, за да измерим количеството й. Изливаме... Прочети повече »

 

Свинско по табиетлийски

Свинско по табиетлийски

 

Кипваме 1/2  л вода  и пускаме в нея нарязаните морков, целина и магданозени корени. Нарязваме месото, натриваме го със сол и черен пипер, сминдух, босилек, чубрица, естрагон... Прочети повече »

 

Зрял фасул с бекон

Зрял фасул с бекон

 

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го сваряваме на тих огън заедно с 1 глава лук, олиото и 1 ч.л. червен пипер. Отцеждаме фасула, но запазваме отварата. Нарязваме... Прочети повече »

 

Наденица с бира

Наденица с бира

 

Надупчваме надениците с вилица и ги пущаме в тенджера с кипяща вода. Захлупваме и варим 5-6 мин. Изваждаме надениците и ги пържим в сгорещеното масло, докато поруменеят. После прибавяме... Прочети повече »

 

Кюфтета от тиквички и патладжани

Кюфтета от тиквички и патладжани

 

Обелваме и сваряваме патладжаните. Оставяме ги да се отцедят добре и ги накълцваме на ситно. Остъргваме тиквичките, скълцваме ги и ги прибавяме към патладжаните. Разбъркваме заедно... Прочети повече »

 

Ароматите на пипера

Ароматите на пипера

 

Черен, бял, зелен - той е най-разпространената в света кулинарна подправка. Може и да не знаете, но в Европа тя е позната отпреди 4000 години! Произходът й е от Индия. Още в древния... Прочети повече »

 

Свинско месо с патладжани

Свинско месо с патладжани

 

Почистваме, измиваме и нарязваме патладжаните на колелца. Посоляваме ги и оставяме да се отцеди горчивата им вода, след което ги измиваме и подсушаваме. Сгорещяваме олио и ги запържваме... Прочети повече »

 

Цветарство
Виж
За почитателите на цветята
Точно в сезона
Полезно за градинарите
Малката градина
Виж
Особености, които трябва да знаете
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София  |  Трактори Кубота  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини