Една от най-важните агротехнически операции при отглеждането на домати е колтученето. То се състои в отстраняване на страничните разклонения на главното стъбло по време на растеж.
Издънките... Прочети повече »
Тиквичките са сред непретенциозните и бързорастящи култури, които се развиват отлично на открито. Въпреки това, за да получим добра реколта, е важно да знаем кога и как правилно... Прочети повече »
Време е да засадим пипера на открито, но за съжаление, не е толкова просто. За всеки разсад, отгледан на топло и при подходящи условия, преходът към новата среда е сериозна промяна.... Прочети повече »
Ако през есента или при пролетната обработка на почвата не са внасяни никакви торове, тогава определено е необходимо да се направи сега, при засаждането на разсада. Земята видимо... Прочети повече »
Краставиците са култура, която не обича да се безпокои кореновата и система, а това създава сериозни проблеми при пресаждане на разсада. Желателно е той да се отглежда в единични... Прочети повече »
Пресаждането на разсада на постоянно място е важна стъпка в процеса на отглеждане, защото стресира растенията. Доматите са сравнително устойчива култура, но променящите се условия,... Прочети повече »
Подготовката на разсада за засаждане е важен етап, защото помага на растенията да се адаптират по-лесно към новите условия. Ако разсадът се засади навън, без предварително да се... Прочети повече »
Растенията не могат да говорят, но техните листа, стъбла и корени дават ясни сигнали за възникнали проблеми. Така те „викат“ за помощ, а ние невинаги откликваме, защото... Прочети повече »
Тайната за по-добра реколта от краставици може да се крие в съседството им с някои декоративни култури. Получава се две в едно, като на една леха растат най-добри приятели –... Прочети повече »
Трипсите са разред дребни насекоми, който включва около 6000 вида, повечето с дължина до 1 мм. Някои са вредители и се хранят с различни културни растения, докато други – с... Прочети повече »
Едемата (или воднянката) е състояние на разсада, характеризиращо се с появата на мехурчета по обратната страна на листата, които са пълни с течност. Дебело подчертаваме, че... Прочети повече »
Яйчните черупки са уникален източник на калций и други микроелементи, но имат един основен недостатък – поради плътната си структура, те се разграждат много бавно в почвата.... Прочети повече »