Есенните обработки на градината са залог за здравето на дървета през следващия сезон. Най-популярните използвани продукти са карбамид и меден сулфат, но сред овощарите се води нестихващ... Прочети повече »
Ноември е – последните зеленчуци и плодове вече са прибрани, а дърветата са се обезлистили. Изглежда, че можем да си отдъхнем и да забравим за войната с вредителите до пролетта.... Прочети повече »
Лишеите по овощните дървета нарушават естественото дишане на кората, осигуряват подслон на вредителите и създават благоприятна среда за развитие на гъбички. Есента е най-благоприятното... Прочети повече »
Смесването на градински култури от различни семейства води до намаляване на щетите от различни вредители. Голяма част от насекомите са монофаги, което означава, че се хранят с една... Прочети повече »
Орехът е с около двадесет разновидности и спада към широколистнните дървета с голяма продължителност на живот. Дълголетието на отделни видове продължава 350 и повече години. Короната... Прочети повече »
Засяването на сидерати в лозята се счита за един от най-ефективните методи за подобряване на почвеното плодородие. Това е особено важно и необходимо за по-старите лозя, в които с... Прочети повече »
Есента е време, в което трябва да подготвим оранжерията не само за зимата, но и за следващия сезон. След интензивно земеделие почвата се изтощава, влошава структурата си и натрупва... Прочети повече »
Йерусалимският артишок е тревисто растение от семейство Сложноцветни. Познато е още като топинамбур или гулия. За храна се използват грудките на растението, които могат да се консумират... Прочети повече »
Дървените стърготини са идеалния материал за мулчиране, но опитните градинари знаят, че прясната дървесина може да се използва само през есента. Ако това се прави през лятото, те... Прочети повече »
Куркумата е популярна подправка, но е и сред универсалните средства, които могат да се използват активно в градината. Тя е подходяща за защита на много култури от редица заболявания,... Прочети повече »
Много са факторите, които оказват влияние на биосинтезата на антоцианините – пигменти, които определят цвета на гроздето (червен, син или виолетов). Основните сред тях са температурата... Прочети повече »
Есента и зимата са сезони, в които съхраняваме по-голямо количество плодове и зеленчуци за по-продължително време. И докато ниската влажност е подходяща за една част от тях, то други... Прочети повече »
