На дъното на 5-литров буркан поставяме листата от вишна, касис, дъб и подправките. След като наредим краставичките в буркана, сипваме хладка вода догоре и слагаме 4-5 с.л. сол. Оставяме... Прочети повече »
Лятото е към края си, а в градината все още има зелени домати. За ускоряване на тяхното узряване се използват различни трикове. Някои подхранват интензивно растенията, а други, напротив,... Прочети повече »
Всички растения, особено ако се отглеждат монокултурно, изтощават почвата, което налага да се обогатява периодично. Могат да се използват органични и минерални торове, както и да... Прочети повече »
Под влияние на високите температури доматите узряват неравномерно, но често се наблюдават и случаи, при които част от плода (предимно около дръжката) остава светла – жълтеникава... Прочети повече »
Когато лятото е сухо и горещо, тогава вероятността от появата на паяжинообразуващи акари е много висока. Те са много дребни паячета (дължината им е най-много до 0,5 мм) и почти незабележими... Прочети повече »
Резултатите от проучванията на плевелните съобщества при културните растения показват, че заплевеляването и последиците от него са сходни при зеленчуковите и полските култури. Главни... Прочети повече »
Понякога е необходимо пиперът да бъде прибран предсрочно поради капризите на времето – ранни слани, продължителни валежи и др. Причина за по-ранното прибиране на реколтата... Прочети повече »
Всяко растение е единен организъм, състоящ се от надземна и подземна (коренова) система, от чиято координирана работа зависи продуктивността, здравето и продължителността на живот... Прочети повече »
Като всяка култура и тиквичките се развиват и плододават най-добре при оптимални условия, само че не винаги е възможно да им осигурим благоприятна среда. Затова и продължително високите... Прочети повече »
През август на много места в страната могат да се прибират картофите и е отличен трамплин за стартиране на последващи култури. Това позволява не само да се удължи сезона за свежа... Прочети повече »
Честа причина за пожълтяване листата на краставиците е пероноспорозата, известна още като кубинска или фалшива брашнеста мана. Това е едно опасно и доста често срещано заболяване,... Прочети повече »
Фитофтората е изключително опасно гъбично заболяване, което напада широк спектър от културите. Появява се и по ягодите, като бурното й развитие настъпва при обилна роса – около... Прочети повече »