С настъпването на пролетта търговията с луковици на цветя разцъфтява. По-високите температури и по-дългите дни водят до нов интерес от страна на цветарите, търговците на дребно и... Прочети повече »
Лупината, известна още като вълчи боб, принадлежи към семейство Бобови. Родът наброява около 300 вида едногодишни, двугодишни или многогодишни тревисти растения. Най-голямо разнообразие... Прочети повече »
За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме, нарязваме го на парчета и задушаваме заедно със ситно нарязания лук на слаб огън в мазнината и малко вода. След 5-6 мин прибавяме обелените... Прочети повече »
Обелваме картофите (ако са стари), отрязваме им дъно и ги издълбаваме. Леко посоляваме. Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото до омекване. Прибавяме ситно нарязаните магданоз,... Прочети повече »
Сваряваме месото в 2-3 ч.ч. леко подсолена вода, след което го изваждаме и го нарязваме на порции, а бульона прецеждаме. Изпичаме пиперките, обелваме ги и ги почистваме от дръжките... Прочети повече »
Много често завръзите на краставиците, отглеждани в оранжерия или на открито, пожълтяват и опадат. Това обикновено е свързано с няколко проблема, които – както поотделно, така... Прочети повече »
Копърът е популярно едногодишно тревисто растение от семейство „Сенникоцветни“, употребявано за подправка на много ястия и за здравословни цели. Градинарите често засяват... Прочети повече »
Паякообразните акари предпочитат горещо и сухо време. Те могат да попаднат в оранжерията или градината чрез разсада или от съседни заразени растения. Разпространяват се много бързо... Прочети повече »