Хостата, това широко разпространено декоративно градинско растение има 40 разновидности. Интересен факт за него е, че цъфти по различно време, което зависи от вида и климатичните... Прочети повече »
Настурцията, позната повече като латинка, е изключително полезно и атрактивно цъфтящо растение, което може да се засява до средата на юни. Бързият растеж при топло време гарантира... Прочети повече »
Април е месец, в който стайно отглежданите хипеаструми започват да цъфтят поетапно със своите удивително ярки и красиви цветове. Те са непретенциозни многогодишни растения и грижата... Прочети повече »
Сваряваме макароните в голямо количество подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме месото, гъбите и доматите на кубчета, а краставицата нарязваме на полукръгчета. Прибавяме макароните... Прочети повече »
12 едри зелеви листа бланшираме 3 мин в кипяща подсолена вода. Измиваме ги със студена и ги отцеждаме. Останалото зеле нарязваме на тънко. Правим широки подложки от по 3 листа и... Прочети повече »
Обелваме доматите, нарязваме ги на дребни кубчета и ги сипваме в тенджера с разтопеното масло. Прибавяме ситно нарязания лук и подправяме с карамфил, черен пипер и сол на вкус. Задушаваме,... Прочети повече »
Образуването на луковици при чесъна се дължи на преминаването на хранителни вещества от листната маса към подземните части на растенията. Натрупването им в листния апарат се дължи... Прочети повече »
Краят на зимата и началото на пролетта е най-доброто време за нанасяне на съкушителен удар на болестите, които са се окопали във всеки смисъл на думата в градината, унищожавайки... Прочети повече »
Пикирането на разсада трябва да се извършва навреме – не по-рано или по-късно от необходимото. Този процес е много важен за отглеждане на здрави и силни растения. Това време... Прочети повече »
Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.
Приемам