С настъпването на пролетта търговията с луковици на цветя разцъфтява. По-високите температури и по-дългите дни водят до нов интерес от страна на цветарите, търговците на дребно и... Прочети повече »
Лупината, известна още като вълчи боб, принадлежи към семейство Бобови. Родът наброява около 300 вида едногодишни, двугодишни или многогодишни тревисти растения. Най-голямо разнообразие... Прочети повече »
За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Слагаме каймата. Запържваме... Прочети повече »
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме, нарязваме го на парчета и задушаваме заедно със ситно нарязания лук на слаб огън в мазнината и малко вода. След 5-6 мин прибавяме обелените... Прочети повече »
Обелваме картофите (ако са стари), отрязваме им дъно и ги издълбаваме. Леко посоляваме. Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото до омекване. Прибавяме ситно нарязаните магданоз,... Прочети повече »
Миризливките, нападащи културите от семейство Тиквови, обикновено снасят яйцата си през юли. Тези големи кафяви насекоми създават сериозни неприятности. Безчинстват върху тиквички,... Прочети повече »
Много често завръзите на краставиците, отглеждани в оранжерия или на открито, пожълтяват и опадат. Това обикновено е свързано с няколко проблема, които – както поотделно, така... Прочети повече »
Копърът е популярно едногодишно тревисто растение от семейство „Сенникоцветни“, употребявано за подправка на много ястия и за здравословни цели. Градинарите често засяват... Прочети повече »