С настъпването на пролетта търговията с луковици на цветя разцъфтява. По-високите температури и по-дългите дни водят до нов интерес от страна на цветарите, търговците на дребно и... Прочети повече »
Лупината, известна още като вълчи боб, принадлежи към семейство Бобови. Родът наброява около 300 вида едногодишни, двугодишни или многогодишни тревисти растения. Най-голямо разнообразие... Прочети повече »
За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Слагаме каймата. Запържваме... Прочети повече »
Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме, нарязваме го на парчета и задушаваме заедно със ситно нарязания лук на слаб огън в мазнината и малко вода. След 5-6 мин прибавяме обелените... Прочети повече »
Обелваме картофите (ако са стари), отрязваме им дъно и ги издълбаваме. Леко посоляваме. Задушаваме ситно нарязания лук в част от маслото до омекване. Прибавяме ситно нарязаните магданоз,... Прочети повече »
Юли е период на най-висока активност за краставиците и щедра реколта от сочни и хрупкави плодове. Това е и време, в което растенията изпитват значителен стрес – високите температури,... Прочети повече »
По този въпрос съществуват две противоположни мнения. Най-често срещаното е, че не трябва да се подрязват листата на доматите, а да се оставят така, както ги е замислила природата.... Прочети повече »
Миризливките, нападащи културите от семейство Тиквови, обикновено снасят яйцата си през юли. Тези големи кафяви насекоми създават сериозни неприятности. Безчинстват върху тиквички,... Прочети повече »