Почистваме пилето и го натриваме с черен пипер и сол. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме ориза и също го запържваме. Слагаме каймата. Запържваме и нея. Прибавяме морковите, нарязани на кубчета, и попарените и нарязани гъби. Посоляваме и подправяме с наситнените магданоз и джоджен. Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка, сипваме разтопеното масло и наливаме топла вода, която да покрие пилето до средата. Печем в умерена фурна.
Продукти за 4 - 5 порции: 1 пиле, 60 г краве масло, черен пипер, сол; за плънката: 2 глави лук, 100 г кайма смес, 1 к.ч. олио, 1 к.ч. ориз, 2 твърдо сварени яйца, 2 моркова, 4-5 гъби, магданоз, джоджен, сол.