Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.02.2025 г.

Дроб сарма от кайма

Дроб сарма от кайма

Изчистваме лука и го нарязваме на дребно. Слагаме го в тенджера заедно с олиото, 2 с.л. вода и малко сол. Задушаваме няколко минути и прибавяме изчистения и измит ориз. Разбъркваме и задушаваме още няколко минути. Сваляме от огъня и изсипваме в тавичка. Разбъркваме каймата с 1 к.ч. вода и сол на вкус и я смесваме с ориза. Прибавяме яйцата, киселото мляко, червения пипер (по желание можем да сложим и черен пипер), ситно нарязаните магданоз и джоджен. Сипваме 3 к.ч. вода и разбъркваме всичко много добре. Печем ястието около 25 мин в предварително загрята фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г кайма, 2 яйца, 1 к.ч. ориз, 1 глава лук, 1 к.ч. олио /или половин пакетче краве масло/, 5 с.л. кисело мляко, 1 ½ ч.л. червен пипер, магданоз, джоджен, сол.

 

Дроб сарма от кайма
39752
 

Последни материали
Виж
Силен спад се очертава при захарното цвекло и малините, по-слаб при соята
В Сърбия очакват ръст на реколтите от пшеница и слънчоглед
МОСВ
Мониторинг на почвите показва замърсяване под 58 склада за пестициди
Отново бяха закупени само 60 000 тона при планирани 120 000 тона
Българската пшеница спечели търга в Йордания при слаб ръст на цените
Екстремни студове предизвикаха измръзване на овошки и зимни култури в Чили и Аржентина
Университет Бокони/EconPol Europe
Приблизително 100 милиарда евро от финансирането по програма „Хоризонт“ са изхарчени грешно
Три институции и граждани са казали
Честито! Животновъд с 11 телета и 110 овце премина през цедката на РИОСВ Бургас
Свързани материали
Виж
Мусака с тиквички
Супа от кайма и спанак
Кюфтета в пръстени гювечета
Лахмаджун
Пълнен лук по добруджански
Чили кон карне
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини