Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
27.02.2025 г.

Пълнен лук по добруджански

Пълнен лук по добруджански

Обелваме лука и издълбаваме вътрешността му. Разтопяваме половината от маслото и запържваме в него каймата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Прибавяме към каймата натрошения хляб, ситно нарязания магданоз и разбитото яйце. Омесваме добре сместа и с нея напълваме издълбаните глави от лук, а отгоре слагаме люспици масло. Нареждаме лука в обилно намаслена тавичка, наливаме малко вода или бульон и печем в умерена фурна. Изваждаме, когато лука стане прозрачен и зачервен. 

Продукти за 2 порции: 6 средно големи глави лук, 50 г кайма, 2 с.л. натрошен сух бял хляб, 80 г краве масло, 1 яйце, магданоз, черен пипер сол.

Пълнен лук по добруджански
7192
 

Последни материали
Виж
Силен спад се очертава при захарното цвекло и малините, по-слаб при соята
В Сърбия очакват ръст на реколтите от пшеница и слънчоглед
МОСВ
Мониторинг на почвите показва замърсяване под 58 склада за пестициди
Отново бяха закупени само 60 000 тона при планирани 120 000 тона
Българската пшеница спечели търга в Йордания при слаб ръст на цените
Екстремни студове предизвикаха измръзване на овошки и зимни култури в Чили и Аржентина
Университет Бокони/EconPol Europe
Приблизително 100 милиарда евро от финансирането по програма „Хоризонт“ са изхарчени грешно
Три институции и граждани са казали
Честито! Животновъд с 11 телета и 110 овце премина през цедката на РИОСВ Бургас
Свързани материали
Виж
Пълнени картофи по панагюрски
Плакия по градинарски
Риба плакия
Манастирска яхния
Тиквички плакия
Супа от зрял фасул с тиквички
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини