Начало » Пазари » Животинска продукция

Италианци подобриха световния рекорд за големина на пита овче сирене

От 4500 литра мляко е приготвено пекорино с тегло от 600 килограма
Синор.БГ / 02.08.2020 г.
Италианци подобриха световния рекорд за големина на пита овче сирене

Производители на овче сирене от остров Сардиния направиха пита с тегло 600 килограма, подобрявайки досегашния световен рекорд от 534 килограма, поставен от техни колеги в провинция Асколи Пичено в Италия през 2009 г., съобщи италианската информационна агенция Ansa. Питата „пекорино” е направена през май миналата година в община Локуле, след което е престояла 12 месеца при специални условия, за да може сиренето да узрее. След този срок сиренето е било проверено от съдия от Книгата за рекорди на Гинес, който одобрил новото най-добро постижение в света.

„Гигантът Седрино”, както кръстили рекордьора, достига 165 сантиметра в диаметър и е висок 60 сантиметра, а за приготвянето му са използвани 4500 литра мляко.

Италианци подобриха световния рекорд за големина на пита овче сирене
16143
 

Последни материали
Виж
Регистрираните доставки за последните 20 години бяха едва 20 000 тона
Износът на пшеница от Казахстан за Алжир надхвърли 100 милиона долара
Как майсторски бе овладян земеделският протест
През седмицата: Голямото пробуждане и надежди за аграрни реформи
С 684 милиона лева бюджет по стратегическия план и оперативни програми
Одобриха 97 местни инициативни групи по подхода ВОМР за 2023-2027 г.
Върху тях се гради конкурентното и екологично отговорно производство
МЗХ съдейства за прилагане на научните достижения за опазване на почвите
Леща по манастирски
Нерегистриран по закона на храните и в лошо хигиенно състояние
Затвориха нерегламентиран цех за производство на хляб в Хасково
Свързани материали
Виж
Италия отпуска нови 10 млн. евро за производителите на твърда пшеница
Италия дава по 500 евро за храна на над милион семейства
Измами с пасища
Запорираха 17,2 млн. евро на 48 земеделски производители в Италия
Под натиска на фермерите Италия отложи наредбата маслините да стигат до маслобойните за 6 часа
Лигурските маслини Таджаска и Трентино Карне Салада получиха ЗГУ
В Лозята на Сара от години се бере през нощта
По италиански: Гроздобер на лунна свелина за по-ароматно вино
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини