Посоляваме изчистените гълъби отвън и отвътре и поръсваме с черен пипер. Пържим ги в сгорещеното олио, докато се позачервят. Прибавяме арпаджика и също го запържваме. След това запържваме... Прочети повече »
Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания... Прочети повече »
Задушаваме в олио наситнения лук и издълбаната част на тиквичките. Прибавяме ориза, ситно нарязаните обелени домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.Когато оризът поеме водата, сваляме... Прочети повече »
Накисваме лещата във вода за 1 нощ. Варим я заедно със ситно нарязаните моркови, лук и почистените скилидки чесън. Добре сварената леща отцеждаме (запазваме водата) и пасираме. Правим... Прочети повече »
Сваряваме пилето в 3,5 л вода, почистваме го от костите и кожата и нарязваме на ситно. В 4 с.л. олио запържваме ситно нарязания лук, прибавяме ориз, който трябва да е в съотношение... Прочети повече »
Нарязваме доматите и лука на кръгчета, почистените ябълки – на парченца. В 2 с.л. мас запържваме половината лук и го слагаме в намазнена тавичка. Загряваме фурната на 200 градуса.... Прочети повече »
Изчистваме и измиваме гъбите, поръсваме ги с лимоновия сок. Нарязваме ги на парченца и ги задушаваме в маслото, колкото да си пуснат водата. Отделно смесваме разбитите жълтъци и... Прочети повече »
Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме... Прочети повече »
Нарязваме ситно праза и зелето, заливаме ги със зелев сок и варим до омекване. Прибавяме нарязаните туршиени пиперки и ориза и продължаваме да варим. След 15-20 мин сипваме... Прочети повече »
Сваряваме спагетите в подсолена вода. Нарязваме праза на колелца и го прибавяме към спагетите 3-4 мин преди да ги свалим от огъня. Отцеждаме. Нарязваме доматите на кубчета, чушките... Прочети повече »
Нарязваме месото на малки хапки и го варим в леко подсолена вода. Нарязваме праза, морковите и целината на ивички и ги задушаваме в част от мазнината. Нарязваме зелето на ивички,... Прочети повече »
Каймата, подправена със сол и черен пипер, и лукът се запържват в олиото. Корите се разделят на 3 плата. В намаслена тавичка се слага първият плат, върху него – половината... Прочети повече »