Мравките обичат градината и често в нея или в близост изграждат своите колонии. В годините на висока численост могат да създадат много сериозни проблеми. Те не винаги увреждат културните... Прочети повече »
Има два вида опрашване – самоопрашване и кръстосано опрашване. При самоопрашването цветовете са двуполови – мъжките и женските части са в един цвят. Кръстосаното опрашване... Прочети повече »
Сега засаждаме разсада на постоянно място в очакване на бъдеща добра реколта от домати. Много разочароващо може да бъде, когато връхчетата на вече зреещите плодове започнат да почерняват... Прочети повече »
Засаждането на разсада на постоянно място е сериозно изпитание и труден тест за него. В зависимост от външните прояви на растенията трябва да разберем за проблемите, които възникват.... Прочети повече »
За нормално развитие и плододаване всички култури се нуждаят от хранителни вещества. Краставиците не правят изключение, но е важно да знаем кога и с какво да ги подхранваме. Ако... Прочети повече »
Неприятелите от семейство „листни въшки“ (Aphididae) са широко разпространени и често срещани по културните растения, като нанасят огромни вреди, защото се хранят, изсмуквайки... Прочети повече »
Късното засаждане на лук през май, тъй като обикновено той се сади в края на зимата или началото на пролетта, има всички шансове за успех. Важното е да извършване поредните дейности... Прочети повече »
Доматите са сред взискателните култури, които не могат да се засаждат в сенчестите кътчета на градината. За тях трябва да изберем място с лека и плодородна почва. На бедна почва... Прочети повече »
Правилата за засаждане на разсада са важни за оцеляването му и един от ключовите моменти за успешен старт на сезона. Правилно извършената процедура гарантира здравословен растеж... Прочети повече »
Когато купуваме разсад от пазара, често даваме предпочитания на този, имащ вече цвят, защото е логично да получим реколта по-рано. Особено разочароващо е, когато цветовете на засадените... Прочети повече »
За нормален растеж всички култури се нуждаят от балансирано хранене, като недостигът на един или друг хранителен елемент води до физиологични разстройства, неинфекциозни заболявания... Прочети повече »
Канелата е известна с характерния си вкус и аромат – използва се от векове в кухнята, но наред с това намира приложение в градината. Тази подправка притежава фунгицидни и антибактериални... Прочети повече »