Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.05.2025 г.

Агнешки кебапчета

Агнешки кебапчета

Избираме агнешко месо от плешката, гърдите или бутчето. Обезкостяваме го, нарязваме го на парчета и го кълцаме със сатър върху букова дъска. Осоляваме накълцаното месо, омесваме го и го оставяме да престои 1 денонощие на студено, като отгоре сме го загладили добре и сме го покрили с влажна кърпа. След това отново омесваме с дребно нарязания лук и счукания кимион. Оставяме да престои най-малко още 2 часа на студено и тогава оформяме на кебабчета. Печем на скара върху жар от дървени въглища. Поднасяме веднага в затоплена чиния. Гарнираме с дребно нарязан зелен лук, разбъркан с магданоз.

Продукти за 6 порции: 1200-1300 г агнешко месо, 1 глава лук, кимион, сол.

Агнешки кебапчета
4384
 

Последни материали
Виж
След днешната среща в Брюксел
Проданов: ЕК ни предлага със 100 млрд. евро по-малък бюджет и силно орязани тавани на плащанията
Общините ще дезинфекцират пътищата
Шарката по овцете превзе нови ферми в Пловдивско
Контролът обхваща всичките над 62 хил. заявления
Започнаха кръстосани проверки на над 1 милион парцели
Парламентът одобри сливането му с икономическото и екологическото
Украйна остана без селскостопанско министерство
Веригите трябва да изпращат цените си през 14 дни
Законопроектът на БСП за спекулата грубо се сборва с проекта на Тахов
Почитаме 188-та годишнина на Васил Левски
Прекланяме се пред правото дело на Апостола
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини