Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
06.05.2025 г.

Джолан по македонски

Джолан по македонски

Добре измитите джоланчета слагаме в глиненен съд с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в съда. Слагаме и добре измитите лукчета с люспите. Прибавяме обелените картофи, нарязани на кубчета, солим на вкус и слагаме подправките. Захлупваме и печем ястието най-напред на силна фурна, докато заври, а след това на умерена.

Продукти  за 4-5 порции: 2 свински джоланчета,1 кг дребни лукчета, 2 глави чесън, 1 дафинов лист, 5-6 зърна  бахар, няколко зърна черен пипер, 10 средни картофа, сол, червен пипер.

 

Джолан по македонски
9802
 

Последни материали
Виж
Изключението са царевицата и слънчогледът, големият срив е при плодовете и ядките
Турската статистика прогнозира спад на реколтите от земеделски култури
Ако държавата иска да помогне, нека просто да не пречи с бюрокрация
Производител: Отглеждането на кози в България си е жива мъка
Кога обикновената житна пиявица (Oulema melanopa) е опасна ?
Състоянието на германската химическа индустрия се влошава
За извършено деяние през 2024 г. в условията на продължаващо престъпление
Обвиниха жител на лясковско село в кражба на рулонни бали от нива
От МЗХ още не предвиждат бюджет за компенсации, наблягат на диалога
Само 20 овце и 1 коза са докарани на събора на овцевъдите заради болестите
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини