Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.04.2025 г.

Великденска супа

Великденска супа

Измиваме дроба, попарваме го с вряла вода, изплакваме с хладка вода, отцеждаме и го нарязваме на малки парченца. Измиваме червата, натриваме ги с лимон, изплакваме, попарваме ги с вряла вода, отцеждаме и ги нарязваме на дребно. Нарязваме лука и салатата и леко ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме брашното и дреболиите, поръсваме ситно нарязани магданоз и копър, наливаме 1 л вода и посоляваме. Варим 30 мин на умерен огън. Прибавяме ориза, варим още 20 мин и отстраняваме от огъня. Разбиваме жълтъците и при непрекъснато бъркане на тънка струйка сипваме лимоновия сок. Разреждаме с малко бульон от тенджерата и сипваме застройката в супата.

Продукти за 5-6 порции: 1 агнешки черен дроб, 300 г агнешки чревца, 300 г ситно нарязан зелен лук, сърцевината на 1 марулка, 3-4 с.л. зехтин или олио, 1 ч.ч. бяло вино, 1 с.л. брашно, 1 к.ч. ориз, 3 жълтъка, сокът от 2 лимона, копър, магданоз, черен пипер, сол.

Великденска супа
13730
 

Последни материали
Виж
Въпреки очевидно високите цени на поредния търг
Тайван упорито се придържа към вноса на хлебна пшеница само от САЩ
Отчет на държавната агенция
Близо за месец са изстреляни 4 024 ракети срещу градоносни облаци
Масов отказ да садят картофи
МЗХ
Напомняне - до 10 дни след градушките подайте сигнал за оглед!
Инвестиции
BASF прави нов завод за сярна киселина за полупроводници в Германия
Популацията им в България е около и над хиляда
ЕП разхлабва мерките за защита на вълците
Свързани материали
Виж
Супа от кайма и спанак
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Агнешка яхния
Телешка супа с боб
Леща по индийски
Български борш
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини