Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.02.2025 г.

Кюфтета яхния

Кюфтета яхния

Смесваме каймата с 1 глава ситно нарязан  лук, яйцето, гриса, червен пипер, чубрица и сол. Омесваме добре и оформяме от сместа кюфтета, които овалваме в брашното, заливаме с подсолена вода и 2-3 с.л. олио, прибавяме дафиновия лист и ги сваряваме на умерен огън. Нарязваме другите глави лук на филийки и ги задушаваме в останалото олио. Поръсваме с брашно и черен пипер. Прибавяме изпечените и нарязани на парченца пиперки и стритото люто чушле. След 5-6 мин прибавяме нарязаните домати. Когато доматите поомекнат, сипваме сместа при кюфтетата. Кипваме ястието, пускаме в него бучката масло и го оставяме да къкри десетина минути на тих огън. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Продукти за 6 порции: 800 г кайма смес, 3 глави лук, 1 яйце, 1-2 с.л. грис, 1 к.ч. олио, 1-2 домата, 3-4 печени пиперки, 1 люто чушле, 3 с.л. брашно, 1 дафинов лист, 1 бучка краве масло, чубрица, червен и черен пипер, магданоз, сол.

Кюфтета яхния
21404
 

Последни материали
Виж
ДФЗ преведе над 21 млн. лева извънредно подпомагане на 8869 фермери, отглеждащи царевица
Тя е насочена към засилване на връзката между наука и практика
През есента стартира интервенцията за подкрепа на оперативни групи
Предстоящо
Покана към бизнеса за изложението МЕСОМАНИЯ през ноември
Проверка на ИАГ и РДГ
Спряна е дейността в три сечища в Пловдивско
Агнешко горски гювеч
Наказани служители няма
МЗХ: 45-те милиона лева дългове на БАБХ след съдебни решения са трупани с години
Свързани материали
Виж
Манастирска яхния
Млечна яхния от зелен лук
Агнешка яхния
Леща по индийски
Зрял фасул с бекон
Яхния с бъбреци
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини