Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.01.2025 г.

Бобена плакия

Бобена плакия

Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, заливаме го със студена вода и го сваряваме на умерен огън заедно с 1 клонче чубрица. Към края на варенето посоляваме на вкус. Отделно нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме леко запеченото брашно и също го запържваме. Когато брашното стане кафеникаво, отстраняваме тенджерата от огъня, поръсваме червения пипер, сипваме няколко супени лъжици сос от боба и връщаме на огъня. Прибавяме сварения боб с по-голямата част от бульона, поръсваме сухите подправки, захлупваме и варим 15 мин на умерен огън. След това прехвърляме ястието в тавичка, поръсваме ситно нарязаните пресни подправки и го запичаме 15 мин в умерено загрята фурна – докато хване отгоре червеникава коричка.

Продукти за 5 порции: 2 ч.ч. зрял боб, 2 глави лук, 2 с.л. олио, 1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, суха и прясна чубрица, сух и пресен джоджен, сух и пресен девесил, босилек, мащерка, сол.

 

Бобена плакия
4551
 

Последни материали
Виж
Екстремни жеги обхванаха Европа
Украинските фермери наближават жътвата на първия милион тона зърно от новата реколта
Земеделците също ще плащат
„Напоителни системи“ вече ще получава от бюджета до 15 млн. евро годишно, за да доставя вода
Междуведомствена на група ще анализира последиците от вредата на сивия царевичен хоботник
Приемът ще бъде отворен до 3 октомври
МЗХ стартира прием по интервенцията за залесяване и възстановяване
Агрополихим строи трети резервоар за амоняк и удвоява производството на азотни торове
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини