Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.12.2024 г.

Леща по индийски

Леща по индийски

Лука нарязваме на ситно, накълцваме джинджифила, чесъна смачкваме в хаванче или с преса. Доматите попарваме с вряла вода, обелваме ги и ги нарязваме на парченца. Смесваме всички подправки с чесъна. Слагаме лещата да кипне във водата заедно с половината лук и варим, докато омекне. В тиганче запържваме останалия лук на средно силен огън за около 3 минути, добавяме чесновата паста и пържим още 2 минути. Слагаме нарязаните домати и бъркаме на огъня още 2-3 минути. Така получения сос сипваме при лещата, оставяме ястието да къкри още 5 минути и сервираме.

Продукти за 6 порции: 2 ч.ч. леща, 2 глави лук, 5 скилидки чесън, 2 домата, 4 резенчета джинджифил, 1 ч.л. сол, 1/2 ч.л. къри, 1/2 ч.л. кимион, 1/2 ч.л. лют червен пипер, 3 с.л. олио, 4 1/2 ч.ч. вода.

Леща по индийски
4272
 

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
ТОЛ камерите ще снимат незаконно движещите се в аварийните ленти
Позиция на Копа и Коджека
Фермерите в ЕС с важни забележки по пътната карта за екологичните кредити
Вижте указанията!
За пропадналите площи ще се кандидатства от 16 юли до 1 август
Окончателно ЕП ще гласува доклада през септември
Евродепутатите настояват за увеличен бюджет на ОСП след 2027 г.
Позициа на браншовете
Притеснения на „Копа и Коджека“ по споразумението с Украйна
ДФЗ отговаря за читателите на синор.бг
Има защо ЕК да свали санкциите за българските фермери от 140 на 4,4 милиона евро
Свързани материали
Виж
Крем супа от леща
Позицията на България за развитието на протеинови култури
Супа от леща за напреднали
Очаква се увеличаване на площите с леща с 30 на сто
Скъпите торове и обезценяването на лирата отказват турските фермери от пшеницата
Леща с гъби
Леща чорба с патладжан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини