Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.12.2024 г.

Зрял фасул с праз и маслини

Зрял фасул с праз и маслини

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на ситно и го запържваме в половината олио. Щом поомекне, посоляваме и поръсваме с черен пипер. В тавичка разстиламе половината от сварения и отцеден боб. Върху него разпределяме праза, а отгоре нареждаме маслините. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна, докато остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял фасул, 5 стръка праз, 10-15 маслини, 1ч.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и маслини
14141
 

Последни материали
Виж
Очаква се фермерите да предпочетат слънчогледа пред царевицата и соята
Сушата може да натисне добивите от есенното зърно в Украйна с 10 на сто
Липсват подробности за щама, вида и броя на засегнатите птици
Бразилия потвърди първи случай на птичи грип в птицеферма
След като само преди 3 седмици изоставаше с 37 на сто от миналогодишния график
Изкупената пшеница от египетските фермери достигна нивото от май 2024 г
Беломорска мусака
С ударение върху селскостопанското сътрудничество със страните от ЦИЕ
Следващата работна седмица министърът на земеделието ще посети Китай
Като символ на българската природозащита и с екипната работа на 8 организации
Възстановяването на брадатия лешояд в нашето небе е огромно постижение
Свързани материали
Виж
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Бобена плакия
Празничен фасул
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини