Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.12.2024 г.

Зрял фасул в гювечета

Зрял фасул в гювечета

Заливаме фасула със студена вода и оставяме да кисне 1 нощ. След това изливаме водата, наливаме нова и варим фасула на умерен огън, докато омекне. Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в сгорещеното олио. Прибавяме половината от доматите, които сме обелили и сме настъргали на ренде (или белени домати консерва). Поръсваме с червения пипер и позапържваме. Изсипваме запръжката при боба, посоляваме и прибавяме маслините, магданоз и джоджен. Разбъркваме ястието добре и го разпределяме в гювечета. Във всяко гювече слагаме върху боба по две кръгчета домати и по една люта чушка. Захлупваме и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 3 ч.ч. зрял фасул, 10-12 маслини, 4 глави лук, 3 домата, люти чушки /по желание/, 2-3 супени лъжици олио, червен пипер, джоджен, магданоз, сол.

Зрял фасул в гювечета
4161
 

Последни материали
Виж
Решения на Министерския съвет
ТОЛ камерите ще снимат незаконно движещите се в аварийните ленти
Позиция на Копа и Коджека
Фермерите в ЕС с важни забележки по пътната карта за екологичните кредити
Вижте указанията!
За пропадналите площи ще се кандидатства от 16 юли до 1 август
Окончателно ЕП ще гласува доклада през септември
Евродепутатите настояват за увеличен бюджет на ОСП след 2027 г.
Позициа на браншовете
Притеснения на „Копа и Коджека“ по споразумението с Украйна
ДФЗ отговаря за читателите на синор.бг
Има защо ЕК да свали санкциите за българските фермери от 140 на 4,4 милиона евро
Свързани материали
Виж
Супа от зрял фасул с тиквички
Зеленчукови култури, които са по-устойчиви на засушаване
Макарони с миди и фасул
Чили кон карне
Боб със свински крачета
Телешка супа с боб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини