Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Джолан по македонски

Синор.БГ / 25.11.2024 г.
Джолан по македонски

Добре измитите джоланчета слагаме в глинена тенджера с капак. Измиваме хубаво чесъна, разделяме го на скилидки и както е с люспите, го слагаме в тенджерата. Слагаме и добре измитите лукчета с люспите. Прибавяме обелените картофи, нарязани на кубчета, солим и слагаме подправките. Захлупваме и печем ястието най-напред на силна фурна, а като заври - на умерена. 

Продукти  за 4-5 порции: 2 свински джоланчета,1 кг дребни лукчета, 2 глави чесън, 1 дафинов лист, 5-6 зърна  бахар, няколко зърна черен пипер, 10 средни картофа, сол, червен пипер.

Джолан по македонски
5155
 

Последни материали
Виж
ДФЗ прави анализ
Ако ЕК признае шарката за форсмажор, овцевъдите няма да изгубят подпомагане
Благодарение и на разширяването на площите, и на ръста в добивите
Реколтата от картофи в Нидерландия е най-богатата от четвърт век
МЗХ
Окончателното експертно решение е овцете да не се ваксинират срещу шарка
Закупени са над 200 000 тона с произход от САЩ, ЮАР или Южна Америка
Фуражната царевица поевтиня слабо на търга в Южна Корея
Работата на пчеларя през октомври - подготовка за зимуване на пчелните семейства
Пълнена постна зелка
Свързани материали
Виж
Джолан по македонски
Джоланчета в гювече
Телешки джолан със зелен боб
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Зимна супа от телешки джолан
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини