Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.07.2024 г.

Супа от фасул и коприва

Супа от фасул и коприва

Накълцваме ситно сланината и я пускаме във вряща вода. Добавяме фасула, който предварително сме счукали. След сваряването му прибавяме нарязаните лук, коприва и задушените в олиото домати. Пускаме и джанките. Дръпваме от печката и поръсваме със скълцаните ситно магданоз и джоджен. Посоляваме супата и я варим още 20-25 минути.

Продукти: 1 ч. ч. зрял фасул, 100 г шарена сланина, 1 шепа коприва, 1 връзка зелен лук, 2 домата, 5-6 джанки, по ½ връзка магданоз и джоджен, 6 с. л. олио, сол на вкус.

Супа от фасул и коприва
6662
 

Последни материали
Виж
За кампания 2024
Определена е ставката за допълнително подпомагане на младите земеделски стопани
Заподозрени са 40 души
Повече от 200 германски полицаи в акция заради нехуманен превоз на говеда
Решението е публикувано във вестника на ЕС
ЕК санкционира България и още 17 държави за неразрешени субсидии от земеделските фондове
Зърното е качествено, добро и за експорт
Жътва 2025 ще осигури над 6 млн. тона пшеница и 900 хил. т ечемик
Георги Тахов участваше на Съвет в Полша
Иновациите и достатъчен финансов ресурс ще привлекат младите фермери към селата
Откриване на Жътва 2025
Я. Янчев: Установихме голям интерес към две еко-схеми
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Зелен гювеч по сръбски
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини