Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
22.07.2024 г.

Супа от фасул и коприва

Супа от фасул и коприва

Накълцваме ситно сланината и я пускаме във вряща вода. Добавяме фасула, който предварително сме счукали. След сваряването му прибавяме нарязаните лук, коприва и задушените в олиото домати. Пускаме и джанките. Дръпваме от печката и поръсваме със скълцаните ситно магданоз и джоджен. Посоляваме супата и я варим още 20-25 минути.

Продукти: 1 ч. ч. зрял фасул, 100 г шарена сланина, 1 шепа коприва, 1 връзка зелен лук, 2 домата, 5-6 джанки, по ½ връзка магданоз и джоджен, 6 с. л. олио, сол на вкус.

Супа от фасул и коприва
6710
 

Последни материали
Виж
ДФЗ отваря втори прием по четири интервенции за лозари за 2025 година
България притежава утвърдени традиции в създаването на автентични занаятчийски продукти, които са национално богатство
За детски заведения в общината
Свищов пусна поръчка за доставки на над 65 хил. тона пресни плодове и зеленчуци
Слабият внос допринася за повишаване на риска от недостиг на вътрешния пазар
Египет не успява да изкупи планираните количества пшеница от местните фермери
ПВУ
Историческо събитие: На 3 юли пускат отсечката от Мездра до Ботевград
Валутните колебания и поскъпването на петрола са в основата на ръста
Цените на слънчогледа и нерафинираното масло се повишават в Украйна
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Зелен гювеч по сръбски
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини