Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.04.2024 г.

Заек капама

Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
6014
 

Последни материали
Виж
ЕК повиши таваните без нотификация по de minimis до 2032 г.
ДФЗ
Вече може да заявите документи по двете интервенции – Еко-ЗВПП и Еко-НИП
По интервенцията за хуманно отношение
Подавате дневниците за паша до 31 декември
Търговците са скептично настроени заради липсата на опит в дейността
Армията поема контрола върху вноса на селскостопанска продукция в Египет
Заседание на ръководството на асоциацията
Спешен съвет на НАЗ поради липсите на пари за напояване в проектобюджета за 2025 г.
Прилагането на високи експортни мита и квоти е сигнал за създаване на силна преработвателна индустрия в Русия
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Заек по ловджийски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини