Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Заек капама

Синор.БГ / 24.04.2024 г.
Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
8193
 

Последни материали
Виж
За всеки случай
МЗХ закупи ваксини срещу шарка по овцете и ги складира
Агрометеорологична прогноза за периода 5-11 декември 2025 година
Топлото време заплашва с набъбване на пъпките на рано цъфтящите овошки
Няма нито план за борба, нито компенсации за стопаните
Черната златка вече е национален проблем. Овощари остават без поминък
Блиц контрол в парламента
Поредно обещание как магазините за хората ще заработят от 15 декември
Най-после е сключен административният договор
До края на декември фермерите ще получат помощта за част от цената за напояване
Механизмът за корекция на въглеродните емисии на границите (CBAM) изправя земеделците пред нови финансови трудности
„Агрополихим“ призовава ЕК за диалог по екоизискване, което ще оскъпи торовете от 2026 г.
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини