Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Заек капама

Синор.БГ / 24.04.2024 г.
Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
8143
 

Последни материали
Виж
Йордания отмени търговете за хлебно и фуражно зърно и ги пренасрочи
Фуражният ечемик продължи да поскъпва на международния търг в Тунис
Над 10 хиляди фермери са заявили участие
Невиждан протест на Копа и Коджека в Брюксел на 18 декември! И ние ще сме там!
След среща на НАЗ с премиера
Напоителни системи ЕАД вече разполага с парите за помпите при яз. Пясъчник
Водите се изпускат контролирано
Наводненията в Благоевградско и Кюстендилско не са причинени от „Напоителни системи“
Правата на собствениците ще са защитени
НАЗ настоява за разумна поземлена реформа до средата на 2026 г.
Заемат над 50 страници
Обнародвани са новите такси на БАБХ. Направете си справка!
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини