Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.04.2024 г.

Заек капама

Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
7421
 

Последни материали
Виж
Обнародвани са промени в Наредба № 13
Важно за организациите на производители! Нова наредба променя правилата за подпомагане
Срещи с бранша
Ръководството на МЗХ изслуша АЗПБ по теми за напояване и изкупуване на родните храни
Франция пуска консултация за формиране на национална политика в подкрепа на жените фермерки
Важно!
Агенцията по кадастъра с предложения за спиране на имотните измами
Анализ на WWF
Хората причиняват над 90% от горските пожари, годишните щети надхвърлят 100 млн. лв.
Сега е времето
Бърза реколта от копър, засят през юли
Свързани материали
Виж
Заек капама
Заек капама
Заек по ловджийски
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Заек по манастирски
Маринован печен заек
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини