Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
15.04.2024 г.

Пълнени тиквички

Пълнени тиквички

Задушаваме в олио наситнения лук и издълбаната част на тиквичките. Прибавяме ориза, ситно нарязаните обелени домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.Когато оризът поеме водата, сваляме сместа от огъня и я разбъркваме с каймата, черния пипер и копъра. С тази смес напълваме тиквичките, нареждаме ги в тенджера, похлупваме ги с чиния, за да се задушат, заливаме ги с топла вода и варим на тих огън до готовност. Разбиваме жълтъците на яйцата с киселото мляко и препеченото брашно, като прибавяме и отделения сос в тенджерата. Оставяме соса да заври. При поднасяне на тиквичките, ги заливаме със соса.

Продукти за 4 порции: 500 г кълцано или смляно месо (кайма), 1,2 кг тиквички, 1/2  каф.ч. ориз, 1/2  ч.ч. олио, 1-2 глави лук, 2-3 домата, 2 яйца, 200 г кисело мляко, 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. брашно, черен пипер, копър, сол.

Пълнени тиквички
7942
 

Последни материали
Виж
Междуведомствена на група ще анализира последиците от вредата на сивия царевичен хоботник
Приемът ще бъде отворен до 3 октомври
МЗХ стартира прием по интервенцията за залесяване и възстановяване
Агрополихим строи трети резервоар за амоняк и удвоява производството на азотни торове
КЗП
Потребителите ще могат да следят актуалните цени на храни и основни стоки
Работи се с европейски средства
До момента няма преведени средства за напояване от държавния бюджет
Нужни са проверки и от НАП и КЗП
БАБХ: Зеленчуците от Македония и Турция са чисти от пестициди
Свързани материали
Виж
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Супа от зрял фасул с тиквички
Подхранване на тиквите, тиквичките и патисоните
Мусака с тиквички
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини