Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Пълнени тиквички

Синор.БГ / 15.04.2024 г.
Пълнени тиквички

Задушаваме в олио наситнения лук и издълбаната част на тиквичките. Прибавяме ориза, ситно нарязаните обелени домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.Когато оризът поеме водата, сваляме сместа от огъня и я разбъркваме с каймата, черния пипер и копъра. С тази смес напълваме тиквичките, нареждаме ги в тенджера, похлупваме ги с чиния, за да се задушат, заливаме ги с топла вода и варим на тих огън до готовност. Разбиваме жълтъците на яйцата с киселото мляко и препеченото брашно, като прибавяме и отделения сос в тенджерата. Оставяме соса да заври. При поднасяне на тиквичките, ги заливаме със соса.

Продукти за 4 порции: 500 г кълцано или смляно месо (кайма), 1,2 кг тиквички, 1/2  каф.ч. ориз, 1/2  ч.ч. олио, 1-2 глави лук, 2-3 домата, 2 яйца, 200 г кисело мляко, 3 с.л. кисело мляко, 3 с.л. брашно, черен пипер, копър, сол.

Пълнени тиквички
8151
 

Последни материали
Виж
Създаден е EURice Alliance – новият алианс на страните производителки на ориз в ЕС
Дини и картофи поевтиняха с над 10%
Годишна инфлация 5,3%! Краставици и пипер най-силно поскъпнаха
Мащабна измама със земеделски еврофондове – глоба и забрана за участие
Декларация
Животновъди категорично искат отмяна на ваксинацията по овцете
По-високи субсидии и нови стимули за турските фермери до 2027 г.
БАБХ - фитосанитарен доклад
Тежка суша: Между половин и 1 метър под повърхността на почвата липсва влага
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Есенен ренесанс за тиквичките
Отглеждане на тиквичките като домати за по-добра реколта
Миризливки – кафяви и опасни за всички култури от семейство Тиквови
Тиквички плакия
Причини за гниене на тиквичките
Защо горчат тиквичките?
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини