Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зрял фасул с праз и моркови

Синор.БГ / 29.01.2024 г.
Зрял фасул с праз и моркови

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме морковите на кръгчета и отделно ги задушаваме в 3-4 с.л. олио и вода. Посоляваме. Изсипваме половината от сварения и отцеден боб в тавичка и разстиламе върху него първо праза, а след това – морковите. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г зрял фасул, 5 стръка праз, 3-4 моркова, 1 ½  к.ч. олио,  1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и моркови
7435
 

Последни материали
Виж
ФАО: Световното производство на зърно ще достигне рекордни 2,99 милиарда тона през 2025 г.
Започна националната информационна кампания „Призвание: БиоЛогичен!“
Дори тройният ръст на доставките от Молдова не успява да го компенсира
Свитото предлгане от Украйна натиска вноса на рапица в ЕС
За поне 3000 селскостопански машини, сглобявани в Агромашхолдинг KZ
John Deere подписа споразумение с Казахстан за 2,5 милиарда долара
По-скъпо от предишния внос преди 6 месеца и по-евтино от търга в Йордания
Тунис закупи 75 000 тона фуражен ечемик на международен търг
Данни на Евростат
Стойността на селскостопанската продукция в ЕС е намаляла с 0,9% през 2024 г.
Свързани материали
Виж
Гювеч с ориз и лукчета
Пълнени чушки с боб и орехи
Кюфтета от картофи и ориз
Картофи, задушени със зеленчуци
Супа от лапад
Лятна манджа
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини