Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зрял фасул с праз и моркови

Синор.БГ / 29.01.2024 г.
Зрял фасул с праз и моркови

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода. Нарязваме праза на кръгчета и го задушаваме в 3-4 с.л. олио и малко вода. Подправяме със сол и черен пипер. Нарязваме морковите на кръгчета и отделно ги задушаваме в 3-4 с.л. олио и вода. Посоляваме. Изсипваме половината от сварения и отцеден боб в тавичка и разстиламе върху него първо праза, а след това – морковите. Покриваме с останалия боб и заливаме ястието с 1 к.ч. отвара от боба и с останалото олио, запържено с червения пипер. Печем в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 500 г зрял фасул, 5 стръка праз, 3-4 моркова, 1 ½  к.ч. олио,  1 ч.л. червен пипер, черен пипер, сол.

Зрял фасул с праз и моркови
7250
 

Последни материали
Виж
Въвеждат се санкции за социални нередности
В наредбата за Натура 2000 увеличат с 20% субсидиите за по-големи био растениевъди
Продава и трактори
НАП търгува земеделски земи от 1000 лв. до 60 000 лв. за декар
БАБХ
Видим скок на таксите за анализ на нитрати, афлатоксини и др. през тази година
Годишната програма на ЕК за следващата година
Еврокомисията започва кампания „Купувай европейски храни“ през 2026 г.
Становище по документа за обновяването на поколенията до 2040 г.
Copa Cogeca: В новата си стратегия ЕК не дава решения за срива в доходите
Петиция
От WWF настояват властта да купи хеликоптери за гасене на пожари
Свързани материали
Виж
Гювеч с ориз и лукчета
Пълнени чушки с боб и орехи
Кюфтета от картофи и ориз
Картофи, задушени със зеленчуци
Супа от лапад
Лятна манджа
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини