Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
26.10.2023 г.

Патладжани с чесън и лук

Патладжани с чесън и лук

Цепваме патладжаните по дължина на 5-6 места. Натриваме отворите със сол и оставяме да се отцедят. Нарязваме лука на филийки, а чесъна – на ситно. Задушаваме ги в мазнината, докато лука стане прозрачен. Прибавяме 2 обелени и ситно нарязани домати. След 10 мин прибавяме червения пипер и едро нарязания магданоз. С приготвената смес пълним разрезите в патладжаните, а остатъка изсипваме в тавичка. Върху нея нареждаме останалите домати, нарязани на филийки и патладжаните. Печем в умерена фурна, докато ястието остане на мазнина.

Продукти за 4 порции: 4 големи патладжана, 5-6 глави лук, 1 глава чесън, 5-6 домата, 1 1/2к.ч. олио, 1 ч.л. червен пипер, 2 с.л. едро нарязан магданоз, сол.

Патладжани с чесън и лук
7927
 

Последни материали
Виж
Промени в закона за агрохранителната верига ще се правят с цел справедлива цена за фермерската продукция
Обезпокоително
Общините изостават с подаването на проекти за услуги и дребни по мащаби инфраструктура в селските райони
България е стартирала 39 процедури за износ на български селскостопански и хранителни продукти за Китай
Над половината са за членски внос към ФАО
МЗХ плаща годишно към 1 млн. лв. на международни организации
Информационна кампания
Застраховането в земеделието за първи път през 2025 г. се финансира с европари
Покана
Организации с нестопанска цел могат да участват в Регионалния съвет за развитие на Североизточен регион
Свързани материали
Виж
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Консерва патладжани по балкански
За зимата
Мариновани пържени пиперки и патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини