Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
17.08.2023 г.

Кюфтета от тиквички и патладжани

Кюфтета от тиквички и патладжани

Обелваме и сваряваме патладжаните. Оставяме ги да се отцедят добре и ги накълцваме на ситно. Остъргваме тиквичките, скълцваме ги и ги прибавяме към патладжаните. Разбъркваме заедно с настъргания лук, нарязания магданоз, натрошеното сирене и брашното. Прибавяме яйцата и посипваме със смлян черен пипер. Измесваме добре, оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим във врящо олио. 

Продукти за 4 порции:2 големи патладжана, 2 тиквички, 1-2 глави лук, 1 к.ч. ситно натрошено краве сирене, 1 с.л. брашно, 2-3 яйца, магданоз, черен пипер и сол на вкус, брашно за овалване, олио за пържене.

Кюфтета от тиквички и патладжани
8298
 

Последни материали
Виж
В Румъния обаче е отчетен скок с над 20 на сто
Потреблението на вино в света е най-слабото от 1996 година насам
Четири държави от ЕС държат близо 70% от рибовъдните стопанства
Проблемите с есенната сеитба се очаква да имат същия ефект в ЕС като цяло
Активният износ на царевица за Китай и Южна Корея ще увеличи засетите площи у нас
Кюстендилските ще излязат на пазара в края на май
Череши от чужбина и парници вървят по 40 лева килото
По християнска традиция яйцата са задължителни на трапезата на Великден
Честито Въскресение Христово!
Цялата партида е изтеглена от пазара и насочена за унищожаване
Спряха дейността на производителя на козунак с батерия, продаден в столичен магазин
Свързани материали
Виж
Кюфтета от заешко месо със сметана и лук
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от картофи и ориз
Кюфтета от кайма и зрял фасул
Арменски панирани кюфтета
Кюфтенца по овчарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини