Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.03.2023 г.

Сарми с месо и топено сирене

Сарми с месо и топено сирене

12 едри зелеви листа бланшираме 3 мин в кипяща подсолена вода. Измиваме ги със студена и ги отцеждаме. Останалото зеле нарязваме на тънко. Правим широки подложки от по 3 листа и посипваме с кимион. Ситно нарязания лук запържваме в топеното масло. Смесваме с месото, галетата, яйцето и сметаната, подправяме със сол и черен пипер. Разделяме масата на 4 части, облепваме от всички страни по 1 парче топено сирене и ги слагаме върху листата. Завиваме сарми и ги завързваме с конец. Изпържваме ги от всички страни в останалото масло. Добавяме нарязаното зеле и бульона, захлупваме и варим 60 мин. Слагаме сармите в чинии върху изпържените парчета гърди. Соса от варенето смесваме със сметаната, кипваме и заливаме сармите.

Продукти за 4 порции: 1 зелка, сол, 1 с.л. смлян кимион, 140 г пушени гърди, 2 глави лук, 60 г топено масло, 400 г кайма смес, 4 парченца топено сирене с краставички и копър, 1 яйце, 8 с.л. галета, 3 с.л. сметана, смлян черен пипер, 250 мл зеленчуков бульон, 100 г сметана.

Сарми с месо и топено сирене
8081
 

Последни материали
Виж
Окончателно ЕП ще гласува доклада през септември
Евродепутатите настояват за увеличен бюджет на ОСП след 2027 г.
Позициа на браншовете
Притеснения на „Копа и Коджека“ по споразумението с Украйна
ДФЗ отговаря за читателите на синор.бг
Има защо ЕК да свали санкциите за българските фермери от 140 на 4,4 милиона евро
Да се въведат защитни мита
Обединени земеделци искат въвеждане на минимални изкупни цени за агро продуктите
Попитахме министерството: Колко ще спести МЗХ при отпадане на превалутирането от евро в лева?
Кръчмарско кюфте на скара
Свързани материали
Виж
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Сарми с месо и топено сирене
Ароматна дроб сарма
Зимни лозови сарми
Странджанска дроб-сарма
Пролетни сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини