Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
02.03.2023 г.

Сарми с месо и топено сирене

Сарми с месо и топено сирене

12 едри зелеви листа бланшираме 3 мин в кипяща подсолена вода. Измиваме ги със студена и ги отцеждаме. Останалото зеле нарязваме на тънко. Правим широки подложки от по 3 листа и посипваме с кимион. Ситно нарязания лук запържваме в топеното масло. Смесваме с месото, галетата, яйцето и сметаната, подправяме със сол и черен пипер. Разделяме масата на 4 части, облепваме от всички страни по 1 парче топено сирене и ги слагаме върху листата. Завиваме сарми и ги завързваме с конец. Изпържваме ги от всички страни в останалото масло. Добавяме нарязаното зеле и бульона, захлупваме и варим 60 мин. Слагаме сармите в чинии върху изпържените парчета гърди. Соса от варенето смесваме със сметаната, кипваме и заливаме сармите.

Продукти за 4 порции: 1 зелка, сол, 1 с.л. смлян кимион, 140 г пушени гърди, 2 глави лук, 60 г топено масло, 400 г кайма смес, 4 парченца топено сирене с краставички и копър, 1 яйце, 8 с.л. галета, 3 с.л. сметана, смлян черен пипер, 250 мл зеленчуков бульон, 100 г сметана.

Сарми с месо и топено сирене
7983
 

Последни материали
Виж
Прогноза за времето
До четири дни не се очакват гръмотевици
ДФЗ преведе 3 млн. лева на памукопроизводителите за Кампания 2024
До 9 юни ДФЗ ще изплати финансовата помощ
Още ден се заявява подпомагане за зимни пръскания в овощните градини
Реално с9траната ни не прилага правото на ЕС
Канонада от съдебни искове на Еврокомисията срещу България
Становища срещу промени в две наредби
От WWF алармират за опасност от застрояване на една пета от горите
Позиция
Copa и Cogeca приветстват визията на Европарламента за ОСП след 2027 г.
Свързани материали
Виж
Сарми от кисело зеле със зеленчуци
Сарми с месо и топено сирене
Ароматна дроб сарма
Зимни лозови сарми
Странджанска дроб-сарма
Пролетни сарми
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини