Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.01.2023 г.

Заек капама

Заек капама

Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания лук (по-малките глави нарязваме на четвъртинки), обелените скилидки чесън, подправките, виното, 1 ч.ч. вода и сол на вкус. Захлупваме тенджерата и замазваме капака й с тесто. Оставяме ястието да къкри на тих огън.

Продукти: 750 г заешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 7-8 глави лук, 100 мл вино, 1 глава чесън, 1 ч.л. червен пипер, 10-15 зърна черен пипер, 4-5 зърна карамфил, 2-3 дафинови листа, сол на вкус.

Заек капама
2228

Последни материали
Виж
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 6-9 юни 2023 година
Затоплянето на времето изглежда приспа котировките за зърното на борсата
С мобилно приложение се следят от температурата в кошера до събрания мед
Украинци и поляци създадоха високотехнологичен пчелин в Киевска област
На фона на очакваната слаба реколта от зърно в страната заради сушата
Мароко обяви търг за покупка на 500 000 тона фуражен ечемик
Промо пакетите на пазарния лидер не са за изпускане
Иновативната растителна защита от „Байер“ опазва пшеницата и в лоши години като тази
Илия Проданов: Суверенитетът на страната е пряко обвързан с устойчивостта на земеделския сектор
Държавни помощи
До 30 септември се приемат заявления за сертифициране по стандарт GLOBALG.A.P.
Свързани материали
Виж
Лесно и вкусно
Механджийска капама
Рецепта
Агнешка капама
Рецепта за богата капама
Механджийска капама
Капама от зелен лук
Честита Нова година!
Време е за капамата на новогодишната трапеза
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2023
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам