Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
23.06.2022 г.

Оризова супа от овче месо

Оризова супа от овче месо

Обезкостяваме месото. Заливаме костите с 2-3 л студена вода, слагаме дафиновия лист, прибавяме сол и черен пипер, кипваме и отпенваме. Варим 1 час на тих огън. Отделяме 5 с.л. ориз, останалия заливаме с гореща вода и варим 10 мин. Отцеждаме и измиваме със студена вода. Месото смиламе, зеленчуците нарязваме. Смесваме сварения ориз с каймата и половината зеленчуци (без моркова), добавяме 1 яйце и подправяме. Оформяме малки топчета. Моркова нарязваме на дребно. Наситнения лук запържваме в олиото. Прецеждаме бульона, добавяме зеленчуците и ориза и варим 10 мин. Прибавяме топчетата и варим още 10 мин.

Отделяме жълтъка от белтъка и го смесваме с млякото. Сваляме супата от огъня и я подправяме с жълтъка. Посипваме ястието с останалия магданоз.

Продукти за 4 порции: 1 кг овче месо, 100 г ориз, 2 яйца, 1 глава лук, 1 морков, 1 магданозен корен, 1 с.л. олио, 2-3 с.л. прясно мляко, сол, смлян черен пипер, дафинов лист, 1 връзка магданоз или кориандър

Оризова супа от овче месо
10742
 

Последни материали
Виж
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Обзор на Софийска стокова борса за периода 16-19 април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата вдигнаха оферти с до 40 лева на тон
От 23 до 26 април в Интер експо център
Над 100 изложители ще се представят на ТЕХНОМЕБЕЛ 2024
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Свързани материали
Виж
Бизнесът алармира
Юлия Маджарова: Води се търговска война срещу млечния бранш!
БАБХ
Лаборатория в Хърватска изследва овчето сирене, със съмнения за примеси
Проверка показала, че е добавяно краве мляко
Държавата ще провери по сигнал четирите марки овче сирене
Данните са до 30 юни 2021 г.
България е произвела за пазара 55 тона овче сирене, Италия – над 12 хиляди тона
Постижение
По-високите мита за внос на сирене в САЩ не засягат родните мандри
Информационни дни Кампания 2020
Бургаска област е лидер в производството на овче мляко
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини