Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.09.2021 г.

Чомлек от пиринско

Чомлек от пиринско

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода. Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.

Продукти за 4-5 порции: 1 свински крак, 500 г свински ребра, 500 г свинско месо от коремната част, 3-4 глави чесън, 500 г дребен лук, 500 г дребни картофи, 1-2 люти чушки, 500 мл червено вино, 1 к.ч. оцет, черен пипер, сол.

Чомлек от пиринско
14799
 

Последни материали
Виж
Обзор на изминалата седмица
Кратки фанфари около еврото преди Брюксел да посрещне фермерските протести
Издадени са само 8 акта и са съставени 17 констативни протокола
Тенденцията за спад на нарушенията в горите на СЦДП се затвърждава през юни
Заради метеорологичните крайности и военните действия
Жътвата на пшеницата в Украйна върви със закъснение от 2-3 седмици
Жътвата на пшеницата върви със среден добив над 600 килограма от декар
В Добричко прибраха близо 700 килограма ечемик от декар
Заради огнища на шарка по овцете и козите в община Марица
Призовават животновъдите за повишена бдителност и отговорно поведение
Продължава кампанията на МЗХ и ИАГ за предотвратяване на пожари
Само през тази седмица са опожарени 3300 декара горски територии
Свързани материали
Виж
Пълнено пиле с кайма
Агнешко горски гювеч
Кръчмарско кюфте на скара
Пълнени картофи по панагюрски
Плакия по градинарски
Риба плакия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини