Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
12.09.2021 г.

Чомлек от пиринско

Чомлек от пиринско

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода. Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.

Продукти за 4-5 порции: 1 свински крак, 500 г свински ребра, 500 г свинско месо от коремната част, 3-4 глави чесън, 500 г дребен лук, 500 г дребни картофи, 1-2 люти чушки, 500 мл червено вино, 1 к.ч. оцет, черен пипер, сол.

Чомлек от пиринско
3056

Последни материали
Виж
Очакванията са тенденцията да се запази
Земеделската техника в САЩ е поскъпнала с до 20 на сто
Остава неясно дали ще последват забрани за внос на говеждо от страната
Откриха случай на луда крава в Германия
Не се посочва обаче как ще излезе сметката на животновъдите
Според ЕК високите цени на зърното ще помогнат на фермерите в ЕС да преживеят кризата
Реколтата от царевица остава да бъде прибрана от 8 на сто от засетите площи
Жътвата на слънчогледа в Добричко приключи с добиви от 285 килограма от декар
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 12-15 октомври 2021 година
С още 50 лева нагоре продавачите на пшеница на борсата вече искат 600 лева за тон
Важно за земеделските стопани!
Започват 6-месечни консултации с обществеността за управлението на водите
Свързани материали
Виж
Банкерска туршия
Пълнени постни патладжани
Варено свинско месо
Калугерска плакия
Картофена супа със сирене
Спагети от Кампания
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам