Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Чомлек от пиринско

Синор.БГ / 12.09.2021 г.
Чомлек от пиринско

Начупваме крака на 2-3 места, насичаме ребрата през 5-6 см, нарязваме месото на хапки. Слагаме кокалите и месото в пръстена или огнеупорна стъклена тенджера. Прибавяме обелените скилидки чесън, обелените цели глави лук, обелените цели картофчета, леко сцепените люти чушлета, сол и черен пипер на вкус. Заливаме с виното, оцета и малко вода. Покриваме тенджерата с хартия, захлупваме я с капака и го замазваме с тесто. Задушаваме ястието около 3 часа на тих огън.

Продукти за 4-5 порции: 1 свински крак, 500 г свински ребра, 500 г свинско месо от коремната част, 3-4 глави чесън, 500 г дребен лук, 500 г дребни картофи, 1-2 люти чушки, 500 мл червено вино, 1 к.ч. оцет, черен пипер, сол.

Чомлек от пиринско
14965
 

Последни материали
Виж
Две фирми са най-големите доставчици
В училищните схеми био кашкавалът струва 60 лв./кг, био ябълките 6,72 лв.
Вносът бе забранен през януари заради огнище на шап в Бранденбург
Южна Корея отвори пазара си за произведеното в Германия свинско
Статистика за последните три години
Балчик изпреварва Добрич по размер на рентите
Унгария затяга контрола върху лозята заради златиста жълтеница
ЮЗДП
На 5 ноември отидете да залесявате край самоковското село Алино
При царевицата е отчетен срив от 63 на сто, почти не е изнасяна ръж
Спадът в износа на зърно от Украйна гони 40 на сто от началото на сезона
Свързани материали
Виж
Пълнена постна зелка
Бобена чорба с пушени свински ребра
Бърза манджа със зелени домати
Пиле по мексикански
Пълнена печена тиква
Чорба от агнешки дреболии
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини