Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
16.07.2021 г.

Разядка с патладжан

Разядка с патладжан

Патладжаните се изпичат цели в загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. Изваждат се в купа, покриват се с фолио - да се задушат. После се обелват и се накълцват наситно. Ако имате патладжани в буркан, останали от зимата, може да ги използвате, като си спестите предишните процедури. Чесънът се нарязва на ситно. Стривате филийките сухар.

В пасатор се смесват накълцаните патладжани, чесънът, натрошено сиренето, стритият сухар, зехтинът и солта. Разбърква се добре с пасатор до хомогенна смес.

Разядката се сипва в купа, поръсена с черен пипер, магданоз и резенчета домати.

Продукти: 1 кг патладжани, 150 г сирене, 2 сухара, 4 скилидки чесън, 50 мл зехтин , сол и черен пипер, резени домати, магданоз

Разядка с патладжан
16948
 

Последни материали
Виж
До 14 май стопаните със 100% пропаднали площи от градушката в Южна България подават заявления за обследвания
Обзор на Софийска стокова борса за периода 23-27април 2024 година
Купувачите на маслодаен слънчоглед на борсата продължават да вдигат цените
Тютюнопроизводителите и занапред ще получават държавна подкрепа
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 26 април – 2 май 2024 година
Остава опасността от слани във високите полета на западна България
За незаконно овладяване на държавни поземлени участъци
Украинският земеделски министър подаде оставка заради корупционни обвинения
Призив за подкрепа
Бедствието с градушките роди съпричастност от фермери към фермери
Свързани материали
Виж
Методи за комплексен предзимен контрол на колорадския бръмбар
Патладжани с чесън и лук
Кюфтета от тиквички и патладжани
Практично
Ето как да решите проблемите с пипера и патладжана
Свинско месо с патладжани
Полезни съвети
Как да отглеждаме патладжани
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини