Начало » Пазари » Животинска продукция

Тримесечните количества изнесено свинско от ЕС скочиха с 30 на сто

При ръст на приходите с над 16 на сто
Синор.БГ / 24.05.2021 г.
Тримесечните количества изнесено свинско от ЕС скочиха с 30 на сто

През първото тримесечие на годината износът на свинско месо от Европейския съюз за трети страни е нараснал с 30,1% спрямо същия период на 2020 г. до 1 602 209 тона, сочат данни на Европейската комисия. Приходите от този износ обаче са се увеличили само с 16,6% на годишна база до 3,4 млрд. евро.

Най-силен е бил ръстът в износа на свинско от ЕС за Тайван – с 99%, следван от този за Конго с 92%, за Хонконг с  83,9% и за Ангола със 70,5%. Износът за Китай е нараснал с 26,2% до 954 553 тона, а в стойностно изражение – с 21%.

Най-силен спад в износа на свинско от ЕС е регистриран в Япония – с 23% до 77 821 тона.

Вносът на свинско месо в ЕС също е нараснал – с 19,6% (11 278 тона) като количество и със 7,7% като сума (21,3 млн. евро). Най-големият доставчик за пазара на общността се оказва Швейцария с 5160 тона.

Тримесечните количества изнесено свинско от ЕС скочиха с 30 на сто
18538
 

Последни материали
Виж
Още от 2026 г.
Европарламентът предлага 5000 евро за дребните фермери и еко облекчения
Добри цени и стабилно търсене на черен пипер и канела
Вижте конкретните предложения!
ЕП прие позиция за опростяване на Общата селскостопанска политика
Съвети
Пукнатини по кората на овощните дървета – причини и лечение
Решения на МС
Увеличават такси, свързани с пожарната безопасност
Важно!
Земеделците искат обявяването на сондажите да се удължи до 2033 г.
Свързани материали
Виж
Вижте конкретните предложения!
ЕП прие позиция за опростяване на Общата селскостопанска политика
Пълнена печена тиква
Инвеститор е фамилия, обвързана с лечебни заведения
Ферма с 50 магарици и доилна зала ще се строи край Сливенско
Индексът на цените на зърнените култури на ФАО е спаднал с 0,6% спрямо август
Франция създаде карантина зона по границата с Испания заради нодуларен дерматит по говедата
В Интер Експо Център от 12 ноември
ИНТЕРФУД & ДРИНК 2025 разкрива новите тенденции и технологии в хранително-вкусовата индустрия
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини