Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Задушени пъдпъдъци по френски

Синор.БГ / 10.08.2020 г.
Задушени пъдпъдъци по френски

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън със смес от лимонов сок, черен пипер и сол. Слагаме в коремчетата им по малко от гъбите, които сме сотирали в маслото. Увиваме пъдпъдъците във филийки сланина /или пушени гърди/ и ги нареждаме в по-дълбок съд, в който предварително сме загряли олиото и сме сипали ситно нарязания и леко посолен лук. Слагаме в предварително загрята умерена фурна и печем 6-7 мин. След това заливаме с бульона и печем още 10 мин. Накрая сипваме виното, към което сме прибавили захарта и канелата, изключваме нагряването, но оставяме пъдпъдъците да постоят още десетина минути във фурната.

Продукти за 2 порции: 4 пъдпъдъка, 200-300 г сланина , 100-150 г гъби, 30 г краве масло, 1 к.ч.бульон, 1 ч.ч. гъсто червено вино, 1 с.л. захар, 1 щипка канела, 2 глави лук, 2 с.л. олио, лимонов сок, черен пипер, сол.

Задушени пъдпъдъци по френски
17780
 

Последни материали
Виж
Субсидиите са и за тези в преход
Биологичните пчелари получиха над 14 млн. лв. субсидии
Само 933 земеделци се възползват от помощта
ДФЗ преведе на застрахованите фермери до 70% от стойността на полиците
Те са под марката Слънчо
БАБХ установи наднормено количество арсен в детски био каши
Новите ставки влизат в сила днес и ще важат през следващите 5 години
Китай понижи антидъмпинговите мита върху вноса на свинско от ЕС
България е сред тях
Евростат, 2025 г.: Само в 8 страни производителността на труда в аграрния сектор е намаляла
Културите, които засяга
Кафявата мраморна миризливка – опасен инвазивен вредител
Свързани материали
Виж
От вестник Фермер новият
Люпене на пъдпъдъчите яйца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини