Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.08.2020 г.

Задушени пъдпъдъци по френски

Задушени пъдпъдъци по френски

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън със смес от лимонов сок, черен пипер и сол. Слагаме в коремчетата им по малко от гъбите, които сме сотирали в маслото. Увиваме пъдпъдъците във филийки сланина /или пушени гърди/ и ги нареждаме в по-дълбок съд, в който предварително сме загряли олиото и сме сипали ситно нарязания и леко посолен лук. Слагаме в предварително загрята умерена фурна и печем 6-7 мин. След това заливаме с бульона и печем още 10 мин. Накрая сипваме виното, към което сме прибавили захарта и канелата, изключваме нагряването, но оставяме пъдпъдъците да постоят още десетина минути във фурната.

Продукти за 2 порции: 4 пъдпъдъка, 200-300 г сланина , 100-150 г гъби, 30 г краве масло, 1 к.ч.бульон, 1 ч.ч. гъсто червено вино, 1 с.л. захар, 1 щипка канела, 2 глави лук, 2 с.л. олио, лимонов сок, черен пипер, сол.

Задушени пъдпъдъци по френски
8202

Последни материали
Виж
13,4 млн. лева компенсации за стопаните заради сушата
Производителите в бедните страни не издържат на конкуренцията
Субсидиите за фермерите по света надхвърлят 700 милиарда долара годишно
Благодарение на иновативните решения и гъвкавите вериги за доставки
Наградиха Corteva за производител на годината сред големите компании в САЩ
Заради ограничението за работа на заведенията само до 18 часа
Коронавирусът ще ощети с милиард евро месечно фермерите в Италия
Нормативни промени
Здравна книжка за всеки доставчик на храни, поръчана по интернет и доставена с мотопеди или мотори
Провокиран от климатичните промени
Нов закон прехвърля доставчиците на вода от общините към „Български ВиК холдинг“ ЕАД
Свързани материали
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам