Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Задушени пъдпъдъци по френски

Синор.БГ / 10.08.2020 г.
Задушени пъдпъдъци по френски

Намазваме пъдпъдъците отвътре и отвън със смес от лимонов сок, черен пипер и сол. Слагаме в коремчетата им по малко от гъбите, които сме сотирали в маслото. Увиваме пъдпъдъците във филийки сланина /или пушени гърди/ и ги нареждаме в по-дълбок съд, в който предварително сме загряли олиото и сме сипали ситно нарязания и леко посолен лук. Слагаме в предварително загрята умерена фурна и печем 6-7 мин. След това заливаме с бульона и печем още 10 мин. Накрая сипваме виното, към което сме прибавили захарта и канелата, изключваме нагряването, но оставяме пъдпъдъците да постоят още десетина минути във фурната.

Продукти за 2 порции: 4 пъдпъдъка, 200-300 г сланина , 100-150 г гъби, 30 г краве масло, 1 к.ч.бульон, 1 ч.ч. гъсто червено вино, 1 с.л. захар, 1 щипка канела, 2 глави лук, 2 с.л. олио, лимонов сок, черен пипер, сол.

Задушени пъдпъдъци по френски
17740
 

Последни материали
Виж
Голямата разлика между нас и съседката
Гърция обяви, че плаща най-щедро в ЕС, за да убива болни овце. Как е у нас?
Прогнозите им са за ръст на износа и спад на вноса на зърно в общността
Експерти на ЕК вдигнаха оценките за реколтите от пшеница и царевица в ЕС
И дума не може да става за сравнение с нашите политици
Наливат нови 50 милиона за гръцките фермери, протесите не спират
Мелничарското зърно от САЩ поскъпна в Южна Корея за разлика от фуражното
Хлебната пшеница поевтиня на търга в Алжир, закупени са 900 000 тона
Търговци сигнализират за измамници, източващи аванси от фиктивни продажби на зърно
Заради шарка по дребни преживни
Очаква се по-малко и по-скъпо сирене Фета заради шарката в Гърция
Свързани материали
Виж
От вестник Фермер новият
Люпене на пъдпъдъчите яйца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини