Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Леща чорба с патладжан

Синор.БГ / 24.07.2020 г.
Леща чорба с патладжан

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното масло. Щом порозовее, прибавяме сипваме обелените и настъргани домати, червения пипер и счукания чесън. Разбъркваме и сипваме запръжката в супата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и джоджен и варим още десетина минути.

Продукти за 5: 150 г леща, 1 патладжан, 20 главички арпаджик, 2 домата, 3 скилидки чесън, 40 г краве масло, 1 с.л. типово брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, джоджен, сол.

Леща чорба с патладжан
21065
 

Последни материали
Виж
Установено е едно болно животно в стопанство с 39 близо до границата с Чехия
Огнище на син език при говеда е регистрирано в Полша
Земеделие в поливни условия със Свемар Агро - ключът към сигурна реколта
Статистическият институт понижи рязко оценките за пшеницата и ечемика
Очертава се спад в реколтите от основните зърнени култури в Турция
Производството на зехтин се възстанови
Испания въвежда нови правила за продажбата на зехтин за кампания 2025/26
Съвет ЕС
Министър Тахов с призив за нова помощ от кризисния резерв заради загубите от сушата
Право на отговор
Позиция на МЗХ по повод статия „ От БАК настояват да не се режат субсидиите за фермерските групи“
Свързани материали
Виж
Бобена чорба с пушени свински ребра
Чорба от агнешки дреболии
Чорба от агнешки бял дроб и сърца
Курбан чорба от пиле
Боб чорба с киселец
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини