Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
24.07.2020 г.

Леща чорба с патладжан

Леща чорба с патладжан

Заливаме лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варим на умерен огън. Нарязваме необеления патладжан на ивички и го прибавяме към лещата. Почистваме арпаджика и го запържваме в разтопеното масло. Щом порозовее, прибавяме сипваме обелените и настъргани домати, червения пипер и счукания чесън. Разбъркваме и сипваме запръжката в супата. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и джоджен и варим още десетина минути.

Продукти за 5: 150 г леща, 1 патладжан, 20 главички арпаджик, 2 домата, 3 скилидки чесън, 40 г краве масло, 1 с.л. типово брашно, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, джоджен, сол.

Леща чорба с патладжан
8425

Последни материали
Виж
13,4 млн. лева компенсации за стопаните заради сушата
Производителите в бедните страни не издържат на конкуренцията
Субсидиите за фермерите по света надхвърлят 700 милиарда долара годишно
Благодарение на иновативните решения и гъвкавите вериги за доставки
Наградиха Corteva за производител на годината сред големите компании в САЩ
Заради ограничението за работа на заведенията само до 18 часа
Коронавирусът ще ощети с милиард евро месечно фермерите в Италия
Нормативни промени
Здравна книжка за всеки доставчик на храни, поръчана по интернет и доставена с мотопеди или мотори
Провокиран от климатичните промени
Нов закон прехвърля доставчиците на вода от общините към „Български ВиК холдинг“ ЕАД
Свързани материали
Виж
Има и добри новини
Винарският сектор изплува от кризата с необичаен износ в Европа и Азия
Чорба от праз и сирене
Никулденска чорба “По манастирски”
Шарена чорба
Чорба от патладжани
Чорба от бакла и зелен чесън
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2020
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам