Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.04.2020 г.

Зелен гювеч по сръбски

Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
14963
 

Последни материали
Виж
Предложено е увеличение на заплатите на горските с 15%
КНСБ след срещата с Георги Тахов: Нямаме споразумение!
От днес стопаните могат да подават заявления за плащане по интервенцията за застраховане на реколтата
Решения на Министерския съвет
До 21 юли обещават нови мерки срещу спекулата с цените
Ангажиментът е за три години
БАБХ пусна обществена поръчка за 30 млн. лв. за дезинфекция на животновъдни ферми
Прогноза
При добив от 500 кг пшеница за декар, сметките ще излязат само ако цената стигне 400 лв. за тон
Премахване на част от листата на доматите – защо и кога?
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини