Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зелен гювеч по сръбски

Синор.БГ / 03.04.2020 г.
Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
15317
 

Последни материали
Виж
С постановление от днес
Няма да има увеличение на таксите на БАБХ! Запазват се, но в евро
Националната федерация „Земеделие и горско стопанство“ към „Подкрепа“
Протест на нископлатените служители в земеделието пред Триъгълника на властта
На 9 декември в София
Съюзът по хранителна промишленост отбелязва 60-годишен юбилей
На 27 и 28 ноември
Агросеминарът на НАЗ: Министри и фермери, с фокус върху напояването и бъдещата ОСП
На днешното заседание
Правителството дава ход на компенсацията за напояване
Изследването ще приключи през юни 2026 г.
Брюксел се запита: Дали забранените пестициди не се връщат в ЕС през вносни продукти?
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини