Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Зелен гювеч по сръбски

Синор.БГ / 03.04.2020 г.
Зелен гювеч по сръбски

Попарваме копривата с вряла вода, отцеждаме и я нарязваме на дребно. Загряваме олиото и последователно запържваме лука, ориза и копривата. Посоляваме, поръсваме с червения пипер и изсипваме в пръстен гювеч или в тавичка. Наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем в умерена фурна. Поднасяме гювеча, посипан със ситно нарязан магданоз.

Продукти: 500 г коприва, 2-3 връзки зелен лук, 1 к.ч. ориз, 1 к.ч. олио, сол, червен пипер, половин връзка магданоз.

Зелен гювеч по сръбски
15288
 

Последни материали
Виж
Осигурена е по-ранна реколта при ръст на качеството и добивите
Български сортове памук дадоха силни резултати в Украйна
За залесяването на засегнатите площи от мащабния пожар в Пирин
Горският разсадник в Симитли ще осигури 400 000 фиданки за догодина
Въпреки масово измръзналата реколта в региона през пролетта
Изложението на дунавските овощари пак събра производителите в Русе
Рапичният скритохоботник обаче е по-разпространен от миналата година
Фермерите в Германия разшириха засетите площи с есенна рапица
Близо 5000 фермери са подали заявления за почти 300 000 декара
Обещават изплащане на основното подпомагане за измръзванията до края на месеца
Изясняват се причините за поява на огъня и размерът на щетите
Пожар в доспатско село унищожи 4 кубика дърва и земеделски инвентар
Свързани материали
Виж
Съвети за градинаря
Ето какво да добавим в ямките при засаждане на доматите!
Супа от фасул и коприва
Приготвяне на течен тор
Копривата е отличен органичен тор за краставиците
Каша от коприва
Полезни съвети
Настойка от коприва за ефективно подхранване на овошките и зеленчуците
Практика
Борим се срещу вредителите в градината с обикновени отвари
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини