Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от пържени патладжани

Синор.БГ / 17.09.2019 г.
Туршия от пържени патладжани

Измитите патладжани обелваме и режем на филии с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме 2 часа да се отцедят. След това ги изпържваме в гореща мазнина. Оставяме патладжаните да се отцедят и да изстинат. Нареждаме ги плътно в буркани, като помежду им слагаме скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, щипка сол, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и бахар. Най-отгоре наливаме малко олио. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Продукти: 3 кг патладжани, 200 г чесън, 2 връзки магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. бахар, 2-3 дафинови листа, 2-3 с.л. сол, 300 мл олио.

Туршия от пържени патладжани
18585
 

Последни материали
Виж
Коледарите не само пеят и наричат за здраве, но и танцуват буенек
В Ямболско продължават да пазят традициите за Бъдни вечер и Рождество
Сривът е с 23 на сто на месечна база и с 85 на сто на годишна до 4-19 цента килото
Зелето в Украйна вече се продава почти без пари
Липсва информация за цените, доставката е през януари и февруари
Египет закупи и българска пшеница в частни сделки за около 700 000 тона
Посрещаме най-българския семеен празник около трапезата
На Бъдни вечер огънят стопля сърцата и дава светлина в душите
С качествени и традиционни български продукти за празничната трапеза
Коледно югоизточно фермерско изложение привлича посетители в Ямбол
Въвежда се нова еко категория за колите - Евро 7
Кабинетът прие технически и други промени в данъчни закони
Свързани материали
Виж
Защо патладжаните имат горчив вкус?
Беломорска мусака
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини