Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село

Туршия от пържени патладжани

Синор.БГ / 17.09.2019 г.
Туршия от пържени патладжани

Измитите патладжани обелваме и режем на филии с дебелина 1 см. Посоляваме ги и оставяме 2 часа да се отцедят. След това ги изпържваме в гореща мазнина. Оставяме патладжаните да се отцедят и да изстинат. Нареждаме ги плътно в буркани, като помежду им слагаме скилидки чесън, ситно нарязан магданоз, щипка сол, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и бахар. Най-отгоре наливаме малко олио. Затваряме бурканите и съхраняваме на хладно.

Продукти: 3 кг патладжани, 200 г чесън, 2 връзки магданоз, 1 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. бахар, 2-3 дафинови листа, 2-3 с.л. сол, 300 мл олио.

Туршия от пържени патладжани
18147
 

Последни материали
Виж
Цените на растителните масла се стабилизират преди новата реколта 2025/26
По предложение на Димитър Зоров
Важна поправка: Комитетът реши, че модуларната ставка отпада само за млечни крави под селекция
Решението предстои
Спор в Комитета по наблюдение: Модуларните ставки в животновъдството под въпрос
Финансовият стимул ще е за екологична устойчивост
Търговската верига Теско ще награди с 9,5 млн. паунда над 400 британски фермери
МТ обяви общестевна поръчка
Над 4 хиляди къщи за гости ще фигурират в Портала за туризъм
Обезщетенията за селектирани животни стигат 600 лева
До 15 септември ще се знае дали овцете ще бъдат ваксинирани срещу шарка
Свързани материали
Виж
Беломорска мусака
Китай е основен производител с близо две трети от количествата
Реколтата от патладжани в света подобри рекорда
Влияние на светлината върху покълването на семената
Класическо кьопоолу
Туршия от патладжани със зеле
Консерва патладжани по балкански
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини