За коледните и новогодишни празници се предлага богат избор от цъфнали или готови за цъфтеж стайни цветя – стайни рози, коледни звезди, амарилиси и многообразие от коледничета... Прочети повече »
В Националния природонаучен музей на БАН (НПМ) бе открита изложбата „Записки по българските орхидеи“ и бе представена книгата „Орхидеите в България“.... Прочети повече »
Хостата, това широко разпространено декоративно градинско растение има 40 разновидности. Интересен факт за него е, че цъфти по различно време, което зависи от вида и климатичните... Прочети повече »
Посоляваме изчистените гълъби отвън и отвътре и поръсваме с черен пипер. Пържим ги в сгорещеното олио, докато се позачервят. Прибавяме арпаджика и също го запържваме. След това запържваме... Прочети повече »
Почистеното и предварително накиснато във вода заешко месо измиваме, отцеждаме, нарязваме на парчета и варим в малко количество вода. Като изври водата, прибавяме олиото, едро нарязания... Прочети повече »
Задушаваме в олио наситнения лук и издълбаната част на тиквичките. Прибавяме ориза, ситно нарязаните обелени домати, 1 ч.ч. топла вода и сол на вкус.Когато оризът поеме водата, сваляме... Прочети повече »
За нормален растеж всички култури се нуждаят от балансирано хранене, като недостигът на един или друг хранителен елемент води до физиологични разстройства, неинфекциозни заболявания... Прочети повече »
Канелата е известна с характерния си вкус и аромат – използва се от векове в кухнята, но наред с това намира приложение в градината. Тази подправка притежава фунгицидни и антибактериални... Прочети повече »
Недостигът на цинк за растенията е сериозен проблем и в много случаи може да подведе и опитни градинари. Кафявите петна и изсъхването на върховете при доматите от мнозина се смята... Прочети повече »