Начало » Пазари » Животинска продукция
12.05.2017 г.

Дори мазните сирена, млека и сметаната не повишават риска от инсулт или инфаркт

sinor

Статия, публикувана от международна група специалисти в изданието European Journal of Epidemiology, опровергава изключително разпространената представа за вредата от млечните продукти, съдържащи голям процент мазнини. Авторите на материала анализирали данните, публикувани в по-ранни 29 изследвания по въпроса и проведени през последните 35 години в различни части на света с участието на почти 950 хил. души.

Всички проучвания били посветени на връзката между консумацията на млечни продукти и повишения риск от преждевременна смърт, включително заради проблеми със сърцето и съдовата система.

При настоящия анализ не била открита никаква връзка между повишения риск от развиване на заболявания на сърдечно-съдовата система от участниците в изследванията и това в какви количества и доколко мазни млечни продукти са консумирали.

Нещо повече, анализът показва, че ферментиралите млечни продукти (сметана, кисело мляко, някои сирена и др.) действат точно в обратната посока – макар и в малка степен, те понижават вероятността от възникване на проблеми със сърцето и съдовата система.

Дори мазните сирена, млека и сметаната не повишават риска от инсулт или инфаркт
6763
 

Последни материали
Виж
Ива Иванова стана изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”
Ниските запаси от слънчоглед обаче ще натиснат доставките до края на сезона
Износът на слънчогледово масло от Украйна гони рекордни стойности
Доклад на Европейската комисия
Краткосрочни перспективи на селскостопанските пазари
Губернаторът хвърли вината за съсипването на животновъдството върху елита
Щатът Флорида забрани частично продажбата на лабораторно създадено месо
На 31 май на форум в София
Учени с план за осигуряване на продоволствената сигурност на България
История без край
От зимата прокуратурата разследва новите виртуални стада, разкрити от агроведомството
Свързани материали
Виж
Държавна комисия по стоковите борси и тържищата
Март 2023 г. уцели върха в цените на сиренето и кашкавала, но 2024 г. започва със спадове
Млечните продукти, произведени в България през 2023 г., са най-скъпите за последните 8 години
БАБХ: 12 000 т. имитиращи продукти са произведени, а не консумирани у нас за 2023 г.
Заради изискване за по-висок дял на овче и козе мляко в продуктите
Производителите на сирене в Кипър спират работа от 10 януари
Благодарение на въведените нови преработващи мощности за мляко
В САЩ очакват ръст в производството и износа на сирене
Турски домати и сирене получиха статут за защитено наименование за произход от ЕС
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини