След проверка, извършена по подаден сигнал,инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Хасково установиха нерегламентиран обект в Хасково, функциониращ като цех за производство на хлебни и сладкарски изделия, съобщиха от пресцентъра на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).
Установено е, че обектът работи без регистрация по реда на Закона за храните. В него се произвежда хляб и се съхраняват суровини, влагани в производството на хляб и готови за експедиция продукти. Хигиенното състояние на обекта е незадоволително, включително с несъответствия по сграден фонд и оборудване.
На собственика е съставен акт за установяване на административно нарушение и е връчена заповед за незабавно преустановяване на нерегламентираната дейност.
От БАБХ напомнят, че всички дейности, свързани с производство и търговия на храни, подлежат на регистрация и официален контрол с цел гарантиране безопасността на потребителите.




