Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
06.06.2024 г.

Новите серии самоходни пръскачки Agrifac - топ иновации, прецизност и ефективност

Новите серии самоходни пръскачки Agrifac - топ иновации, прецизност и ефективност

В рамките на изложението БАТА Агро, което се проведе традиционно в Стара Загора, Тайтън Машинъри България впечатли зърнопроизводителите с най-съвременните и технологични решения в сферата на растителната защита, представяйки най-новите модели самоходни пръскачки на престижния бранд Agrifac.

Специално за събитието, на щанда на Тайтън Машинъри беше и търговският директор на Agrifac за Европа - Арнауд де Боер, който сподели:

“Това, което наблюдаваме през последните години е, че фермерите стават все по-големи и увеличават площите, които обработват. За тях е много важно да развиват устойчиво земеделие, което е свързано с това да намалят обемите на използваните препарати. Именно в тази област ние сме много успешни и решенията на Agrifac са именно в посока на прецизност, икономии на препарати и ефективност за големи площи.”

По време на изложението БАТА Агро, на щанда на Тайтън Машинъри присъства и друг специален гост - Виктор Ончика, търговски мениджър на Agrifac за България и Румъния, който заяви: “Имаме 3 серии самоходни пръскачки: Condor - с 4000 и 5000 литра резервоар; Vanguard - която е нова серия с 6000 литров резервоар и 2 метра клиренс, както и серията големи пръскачки Endurance с 8000 литров резервоар.”

Агрифак

Решенията на Agrifac покриват всички нужди в зърнопроизводството, както за пръскане с хербициди, преди почвообработка, така и за растителна защита и подхранване на слети култури, а благодарение на високият просвет до 2 метра, пръскачките са подходящи за пръскане на слънчоглед, царевица и рапица в напреднали фази на растеж.

По отношение на последните нововъведения при Agrifac, Виктор Ончика добави:

“Вече е налице новата система 3S с камери и сензори, която е върхова технологична иновация работеща с изкуствен интелект. Вече имаме продадена една такава машина в България, а сега сме в процес на доставка на още една за клиент на Тайтън Машинъри. Това е доказателство, че българските зърнопроизводители са отворени към иновациите и последните технологични решения в този бранш.”

Камерите в новата система 3S на Agrifac, сканират всеки метър от площта, като в реално време софтуерът преценява на база данните от снимките как машината да пръска с цел постигане на оптимално качество.

Виктор Оничка поясни за новата технология:

“За фермерите тази нова технология означава, че когато се работи с тотални хербициди, пръскачката ще пръска директно само върху плевелите, без да се разходват излишни количества препарат в свободните от плевели площи. Това води до икономии, но има и важен екологичен ефект.”

Друга важна технология, на която бе акцентирано от Виктор Ончика, бе патентованата от Agrifac система HTA (High Tech Air), която чрез компресор осигурява адаптивно пръскане под налягане през всяка дюза, без значение на климатичните условия и наличието на вятър навън. Това подпомага постигането на прецизно пръскане и увеличаване на времевия диапазон , което други марки на пазара не могат да постигнат.

“Ако имаме ветровити условия, операторът в машината може лесно да настрои размерът на капките, които излизат през дюзите, така че да се постигне ефективно пръскане, дори в трудни условия. Освен това, при пръскане по време на залез например, са налице изпарения, които влияят негативно, но тези настройки за избор на дифузно или по-едро пръскане, позволяват запазване на ефективността ”, посочи още Виктор Ончика

С представянето на новите модели самоходни пръскачки Agrifac, Тайтън Машинъри България затвърди репутацията си като лидер в иновативните и високотехнологични решения за зърнопроизводството в България.

Повече информация за новите модели самоходни пръскачки Agrifac можете да получите на:

Тайтън Машинъри България

Тел: 02 971 35 25

или на кратък номер *4040

E-mail: office@titanmachinery.bg 

Новите серии самоходни пръскачки Agrifac - топ иновации, прецизност и ефективност
1482
 

Последни материали
Виж
Приемът продължава до 31 юли
3 пъти повече заявления за държавна помощ за застраховане са подали стопаните досега
Професионална квалификация
Запишете се за курс за зърносъхрание и производство на фуражи
Особено в ограничени по площ градини
Предимства на вертикалното отглеждане на тиквичките
БФС
За пореден път фермери искат Гаранционен фонд за компенсиране при бедствия
По-малка административна тежест
Младите и малки стопани ще попълват по-малко документи при получаване на субсидиите по ПРСР
Заплатите в производството ще бъдат вдигнати с 10% от май
Директорът на „Ел Би Булгарикум“ представи оздравителен план на държавната компания
Свързани материали
Виж
Брандът Case IH впечатли земеделците с последните нововъведения при агротехниката по време на Бата Агро
„Оптиком“ поема продажбите на австрийския лидер в износа на техника APV
Участват 216 фирми на площ от 36 000 квадратни метра
Специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО 2024 отвори врати
Предстоящо
БАТА АГРО 2024 открива врати от 13 до 17 май
Полезно и практично
Сладкият картоф като алтернатива за фермерите
Материалът от бял бор е бил без контролна горска марка
Задържаха 47 незаконно отсечени трупи и камион в района на Батак
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини