Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
24.03.2023 г.

БАСФ с иновативна серия от интегрирани решения за устойчиво земеделие

БАСФ с иновативна серия от интегрирани решения за устойчиво земеделие

БАСФ представя най-новите постижения в своето иновативно портфолио от продукти за растителна защита, семена и дигитални решения. Основният фокус е осигуряване на така необходимите решения за фермерите в борбата с вредителите на регионално ниво, с климатичните изменения, променящите се регулаторни изисквания и нарастващи очаквания на потребителите. В изпълнение на обявената през 2019 година стратегия в областта на земеделието, компанията насочва иновациите към повишаване добива от основни култури отглеждани по места, като соя за Северна и Южна Америка,  плодове и зеленчуци за Европа и ориз за Aзиатско-тихоокеанския регион. Стойността на иновациите е мащабна, като се очаква лансираните в следващите 10 години продукти да достигнат продажби на стойност повече от 7.5 милиарда евро.

„Целта ни е да предоставяме все по-интегрирани решения и да разширим възможностите, които можем да предложим на земеделските производители. Ето защо продължаваме да инвестираме в широка гама от земеделски технологии, чиито разходи за научно-изследователска и развойна дейност възлизат на 944 млн. евро през 2022 г.“, заяви д-р Ливио Тедески, Президент на БАСФ - Решения в Земеделието. „Фермерите могат да разчитат на нас, че ще продължим да внедряваме нови активни вещества, иновативни формулации и хибриди, които ще са с още по-висока добавена стойност, както в икономически така и в екологичен аспект.“

„Нашето иновативно портфолио показва че ние не само издигаме на ново ниво експертизата си в химията и природните науки, но и ги съчетаваме с водещи биотехнологични и дигитални подходи за създаване на решения от следващо поколение.“, добавя д-р Петер Екес, Президент на Научно-изследователска, развойна и регулаторна дейстност на БАСФ - Решения в Земеделието. „Портфолиото от разработвани хербициди на БАСФ е отличен пример за това как нашият мултидисциплинарен подход произвежда нови решения, които балансират потребностите на зеделските производители, обществото и околната среда.“

Значителни постижения в областта на борбата с плевелите

БАСФ стартира иновативни решения за контрол на плевелите:

Решението SMART SPRAYING на Bosch BASF Smart Farming вече се предлага на пазара в Европа за царевица, слънчоглед, захарно цвекло и соя. Технологията, която подкрепя по-ефективното използване на хербициди, е достъпна в Германия и Унгария, благодарение на партньорството с германския производител на земеделски машини Dammann. Bosch BASF Smart Farming развива допълнителни партньорства и полеви изпитвания в Америка и Европа с цел лансиране на нови пазари в рамките на сезон 2023/24 г.

Luximo® е най-новото активно вещество за борба с плевели в житни култури. През 2022 г. беше лансиран във Великобритания с регистрацията на Luximo® Active. Luximo® e активно вещество от нова химична група с нов начин на действие и важен инструмент за контрол на Полската лисича опашка и Италианския райграс – едни от най-трудните за контрол плевели. До няколко години се очакват регистрации на Luximo® и в други европейски държави. Luximo® осигурява на фермерите нов инструмент срещу резистентни плевели, което е от изключително значение за ефикасната употреба на продуктите за растителна защита.

Иновации за производителите на плодове и зеленчуци в Европа

Целта на БАСФ в Европа е да подобри качеството на плодовете и зеленчуците, като намали загубата на продукция посредством селекция на зеленчукови семена, иновации в растителната защита и дигиталната сфера:

Axalion - БАСФ се подготвя да лансира най-новото си активно вещество със системно действие при инсектицидите - Axalion Active. Axalion е инсектицид от нов клас, с нов механизъм на действие, разработен за широк спектър вредители със смучещ устен апарат. Axalion контролира вредителите развили резистентност към използваните инсектициди. Премиерата на Axalion е през 2023 година в Азиатско-тихоокеанския регион, след това следват регистрации в Европа и Латинска Америка.

Ревиона® - най-новият фунгицид за борба брашнеста мана, черно гниене, ранно и късно кафяво гниене при лозя и овощни култури.  БАСФ лансира най-новият триазол Ревизол® в трайни насаждения и зеленчуци през 2023 г.  Ревиона® съчетава изключителната ефикасност и благоприятен регулаторен профил на Ревизол®, като гарантира устойчив добив и качество. Иновативната формулация осигурява изключителен контрол на брашнеста мана, струпясване и много други болести при лозя, овощни култури и картофи.

Sunions® - посредством отличната си селекция, поделението на БАСФ за разработка на зеленчукови семена създаде иновативния Sunions®, който вече може да бъде намерен в супермаркетите. Sunions® - първият сорт лук, който не причинява сълзене. От 2022 година, той е достъпен на пазарите във Франция, Германия, Италия и Великобритания.

Зеленчукови семена - фермерите в редица европейски страни вече имат достъп до зеленчуковите семена на БАСФ, устойчиви на вирусни болести като Кафявото набраздяване по доматите (ToBRFV) и Бронзовост (TSWV). Тези вирусни болести водят до значителни загуби на продукция и влошаване на качеството. В Испания, Нидерландия, Турция, Мароко, Канада и Мексико, както и в други страни, се наблюдава значително развитие на резистентност към Кафяво набраздяване по доматите (ToBRFV).

Tayson – сорт домати за консервната промишленост, лансиран в Европа през 2021 и 2022 година, притежаващ двойна устойчивост към Бронзовост (TSWV), което допълва най-завършения комплект от признаци на пазара.

Agrigenius Vite – ново дигитално решение за производителите на лозя. През 2022 г. БАСФ подобри предлагането на дигитални решения за плодове и зеленчуци чрез интегриране на подкрепящи системи за решения вследствие на придобиването на Horta - италианска компания за дигитално земеделие. Новото предложение е приложението Agrigenius Vite, което позволява на лозарите да вземат по-интегрирани решения относно използването на фунгициди, увеличавайки в максимална степен добива и качеството на продукцията, като и в същото време намаляват въздействието върху околната среда. 

БАСФ с иновативна серия от интегрирани решения за устойчиво земеделие
3959
 

Последни материали
Виж
МЗХ и браншови представители започват работа по Закон за кооперативите
МЗХ публикува за обществено обсъждане новите изисквания по агроекологичните интервенции
При опит за внос е унищожена цялата партида от 850 килограма
Украйна откри повишено ниво на нитрати в турски тиквички
Българското зърно не успя да се пребори, както и на отменения търг в Йордания
Египет закупи 120 000 тона по-скъпа украинска хлебна пшеница
Срокът за вписване на тютюнопроизводителите в публичния регистър се удължава до 31 май 2024 г.
Бивш председател на Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
Константин Ламбрев: По-лесно е да изнесем консервите си, отколкото да ги продаваме в България
Свързани материали
Виж
Портфолиото и промоциите на БАСФ за 2024 г. при житни – точен избор в условията на климатични промени!
Световната кампания на БАСФ идва със силна подкрепа за фермерите, в точния момент
Божидар Бонев, продуктов мениджър за маслодайни култури, семена и растителна защита в БАСФ-Решения в земеделието
Хибридите слънчоглед на БАСФ - при новите реалности потенциалът за добив е само половината от успеха
Архитект® – още един голям и иновативен проект на БАСФ, реализиран в партньорство с българските фермери
БАСФ - иновации и партньорство за успешно българско земеделие
Ваня Горчева поема глобална позиция след изключителните успехи, постигнати в България
„БАСФ - Решения в Земеделието” с нов Бизнес Мениджър за България
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини