Начало » Важно за фермера » Гори и екология
10.07.2022 г.

Задържаха 4 каруци с незаконни дърва в Ихтиманско

В Шуменско съставиха 11 акта за незаконен добив на 90 кила липов цвят
Задържаха 4 каруци с незаконни дърва в Ихтиманско

Инспектори от регионалната дирекция по горите в София са съставили 4 акта за незаконно добита дървесина, съобщиха от дирекция „Връзки с обществеността и протокол“ в министерството на земеделието. Нарушението е установено при обходи в горските територии в района на Ихтиман в тъмната част на денонощието. Проверяващите спират за проверка лица, превозващи дърва за огрев от зимен дъб и цер. Оказва се, че дървата не са маркирани с контролна горска марка, производствена марка или общинска марка и не са придружени с превозен билет. По случая са задържани 4 каруци с 4 коня и дървесината с неясен произход с общ размер от 6 пространствени кубически метра.

Инспектори от РДГ-Шумен са съставили 11 акта за установени административни нарушения по Закона за лечебните растения за незаконен добив на 90 килограма липов цвят. Нарушенията са констатирани по време съвместна акция със служители от МВР и от Държавно горско стопанство „Върбица” в землището на село Бяла река, община Върбица. Инспектиращите са задържали липовия цвят по време на неговото транспортиране.

Инспектори от РДГ.Пазарджик са задържали общо 30 плътни кубически метра обла строителна дървесина. Нарушението е установено при проверка на обект за добив на дървесина в местността „Кара тепе“. Горските служители установяват, че същата незаконно отсечена дървесина е складирана в обособения временен склад на обекта за добив, в който вече има определено налично законно добито количество. За установеаното административно нарушение служителите на РДГ-Пазарджик са съставили констативен протокол и са задържали цялото количество налична дървесина във временния склад. По случая е образувано досъдебно производство.

Инспектори от РДГ-София са спрели за 3 дни дейността на два обекта за преработка и търговия с дървесина в района на дейност на РДГ-Благоевград. Проверяващите са установили липса на постоянно видеонаблюдение на входа и изхода за един от обектите и липса на записи от изображенията на системата за видеонаблюдение в другия обект. За посочените нарушения са съставени общо 2 акта на двете фирми, притежаващи обектите.

Инспектори от РДГ-Кюстендил са съставили акт за сеч на немаркирани дървета на физическо лице. Нарушението е открито при извършване на проверка в обект за добив на дървесина в землището на село Кошарево, община Брезник, за който е издадено позволително за сеч.

През периода 5-7 юли инспектори от държавните горски предприятия и Изпълнителна агенция по горите извършиха общо 5502 проверки, при които  са съставени 91 акта и 26 констативни протокола.

Служителите от държавните предприятия са осъществили 2291 проверки по Закона за горите на 1054 обекта за добив на дървесина, 884 превозни средства, 15 ловци, 21 риболовци и 317 други физически лица. Съставени са  19 акта и са задържани са  12 плътни кубически кубически метра дървесина и 0,5 пространствени куб. м. дърва, едно моторно превозно средство, един кон, една каруца и 4 моторни триона. 

Инспекторите от  регионалните дирекции по горите са извършили общо 3211 проверки на 358 обекта за складиране, преработване и експедиране на дървесина, 618 обекта за добив на дървесина, 1062 превозни средства, транспортиращи дървесина, 132 риболовци и 1041 физически лица. Съставени са 26 констативни протокола и 72 акта за установени административни нарушения. Задържани са общо 30 плътни куб. м обла строителна дървесна, 12 пространствени кубически метра дърва за огрев, едно моторно превозно средство, 4 каруци с 4 коня и 370 килограма недървесни горски продукти и липов цвят.

За същия период от време 3 екипа горски служители са проверили общо 233 превозни средства, натоварени с дървесина, на 3-те постоянни контролни горски пункта в района на РДГ-Пазарджик. При проверките са не са установени нарушения на горското законодателство.

Задържаха 4 каруци с незаконни дърва в Ихтиманско
6572
 

Последни материали
Виж
За 18-та поредна година
На 5 март се връчват наградите „Инвеститор на годината“
След заседанието на СТО
Важни правила за електронната търговия, постигнати от ЕС и СТО
Наградите ще бъдат връчени през септември
Грандиозен конкурс за биопродукти - участвайте до 12 май!
Повече в количествено, отколкото в стойностно изражение
Износът на шотландско уиски се срина през 2023 година
Не е прибрана реколтата от зърнената култура от 8 на сто от засетите площи
В Украйна още жънат царевица при започнала пролетна сеитба
Голяма част от земеделските имоти се придобиват незаконно
И ловците барабар с рибарите скочиха срещу фотоволтаиците в плодородни земи
Свързани материали
Виж
При среднощната гонка трети автомобил успял да се измъкне
Задържаха 2 автомобила с незаконна дървесина и бракониер във Врачанско
Иззети са камионът и дървата
Арестуваха трима за нерегламентиран превоз на дървесина в Горнооряховско
При акция в район с висока концентрация на нарушения
Иззеха 6 каруци с незаконна дървесина в Монтанско
В Монтанско иззеха 2 каруци с незаконно добита дървесина
Съставиха акт на лицензиран лесовъд за нерегламентиран дърводобив
Няма недостиг на дървесина на българския пазар
Отчет за добитата дървесина от държавните горски предприятия даде заместник-министър Георги Тошев
След масова проверка на територията на РДГ-Берковица
Спряха дейността на 5 обекта за добив и преработка на дървесина във Видинско
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини