Начало » Пазари » Животинска продукция

Производството на овче месо в ЕС намаля с близо 4 на сто през първото тримесечие

Франция е лидер по спад, Ирландия и Гърция са увеличили количествата
Синор.БГ / 18.06.2022 г.
Производството на овче месо в ЕС намаля с близо 4 на сто през първото тримесечие

През първото тримесечие на 2022 г. в държавите-членки на Европейския съюз са произведени общо 97 хил. тона овче месо – с 3,7% по-малко в сравнение със същия период на миналата година, съобщи електронното издание EuroMeatNews, без да посочва източник на информацията. Ирландия и Гърция са единствените големи производители в региона, увеличили количествата до съответо 16 хил. и 11 хил. тона, докато най-силен спад е отчетен във Франция – с почти 2000 тона на годишна база.

Бойко Георгиев взе първите места в състезанията по стрижба на събора на овцевъдите

Закланите овце в ЕС през първото тримесечие са намалели със 7,5% спрямо същия период на 2021 г. до 6,5 млн., като отново в Ирландия и Гърция е регистриран ръст, докато в Италия, Испания и Франция броят е намалял.

От изданието припомнят, че в краткосрочната прогноза на Европейската комисия за производството на овче месо в ЕС е записан очакван спад от 2% през 2022 г. и намаляване на поголовието. 

Производството на овче месо в ЕС намаля с близо 4 на сто през първото тримесечие
8823
 

Последни материали
Виж
ДФЗ
Подкрепа от 101 млн. лв. са преведени за фермери в необлагодетелстваните райони
ДФЗ плати втория транш за зимни пръскания
Вижте ставките
ДФЗ плати de minimis за оранжерийна продукция, картофи, тютюн, гъби и маслодайна роза
Председател на Комитета по напояване към НАЗ
Нона Валентинова: Напояването в земеделието трябва да стане стратегическа цел
Приключва прибирането на соята и захарното цвекло, остават 7 на сто от слънчогледа
Добивите от царевица в Украйна гонят 7 тона от хектар от 83 на сто ожънати площи
Щанд на фирмата бе открит в Куклен
Най-големите доставчици на Магазин за хората са Милки груп и Белла България
Свързани материали
Виж
Овче и агнешко месо в момента не се преработват у нас
Българското говеждо и свинско не достигат за работата на преработвателите
Чорба от агнешки дреболии
Топла агнешка пача
Дроб-сарма
Гювеч с агнешки дреболии
Агнешко горски гювеч
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини