Начало » Новини » Страната
11.03.2022 г.

Качени са слоевете за допустими за подпомагане и постоянно затревени площи

Със заповед на министъра на земеделието е одобрен и слоят за физически блокове
Качени са слоевете за допустими за подпомагане и постоянно затревени площи

В Системата за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ е визуализиран окончателният слой „Площи, допустими за подпомагане“ за Кампания 2021, съобщиха от пресцентъра на ведомството. Със Заповед №РД 09-150 от 25.02.2022 г. на министъра на земеделието са одобрени окончателните специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2021, добавят оттам. Заповедта е публикувана в Държавен вестник, брой 20 от 11 март 2022 г.

Чрез личните си профили в Системата за електронни услуги (СЕУ) на ДФЗ (https://seu.dfz.bg/), секция “Справки” - Декларирани парцели с разлики спрямо слой "Площи допустими за подпомагане" и слой "Физически блокове", регистрираните земеделски стопани, които са подали възражения по образец в периода 16 декември 2021 г.  – 7 януари 2022 г. срещу проектните специализирани слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” за Кампания 2021, могат да се информират за резултатите от тяхното разглеждане.

На база данните от окончателните слоеве „Физически блокове“ и „Площи, допустими за подпомагане” след извършване на задължителните кръстосани проверки на подадените през 2021 заявления за подпомагане ДФЗ предстои да извърши окончателна оторизация и плащания на площ за миналогодишната кампания.

Разплащателната агенция при необходимост ще извърши корекции в направените до момента плащания по схемите и мерките за подпомагане на площ. Допълнителни субсидии ще бъдат изплатени на земеделските стопани, на които първоначално е изплатена по-малка сума, а на стопаните, при които се установи, че е изплатена по-голяма сума, ще се предприемат стъпки за нейното възстановяване.

Заповедта подлежи на оспорване по реда на Административнопроцесуалния кодекс пред съответния административен съд в 14-дневен срок – до 25 март 2022 г. включително.

Със Заповед №РД 09-157 от 01.03.2022 г. на министъра на земеделието е одобрен и слоят „Постоянно затревени площи” (ПЗП) за 2022 г. Одобреният слой ПЗП е изготвен след разглеждане и обработка на всички постъпили в срока 1 септември 2021 г – 31 януари 2022 г. искания от физически или юридически лица и общини за изключване/включване на конкретни имоти от/в слоя и издаване на индивидуални заповеди за одобрение или отказ на исканията. Данните са предоставени на „Разплащателната агенция” за зареждане в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) за обезпечаване на приема на заявления за подпомагане през 2022 година и са публикувани в цифров вид на сайта на министерство на земеделието.

Качени са слоевете за допустими за подпомагане и постоянно затревени площи
8632
 

Последни материали
Виж
Докладите за щети от измръзване на зърното в Източна Украйна и Южна Русия бяха пренебрегнати
Седмица по-рано от обявения срок – 15 май
Близо 291 млн. лв. получиха 51 000 стопани по украинската помощ
Предстоящо
До 10 юли се приемат проекти в конкурса на ЕК за най-приобщаващите проекти в селските райони
График на информационната кампания за директни плащания 2024
Дохранване на млечните крави на зелена паша през май
Русия увеличи износа на маслодаен лен за Полша, Белгия, Сърбия и Беларус
Свързани материали
Виж
Информация
Окончателният допустим слой на площите е обнародван, обжалващите да се обадят в ДФЗ
Важно за фермерите!
ДФЗ е качил актуалната ортофотокарта, готвят се за Кампания 2024
Очакваните плащания в Кампания 2023
Последен ден да коригирате грешките си при очертаването
До 20 ноември коригирате грешките си!
На 3 ноември ДФЗ качва допустимият слой за Кампания 2023
Заповедта на министъра е обявена на 22 март
Двата списъка с включените и изключени парцели от постоянно затревените площи за 2023 г.
Одобрен e слоят „Постоянно затревени площи“ за 2023 г.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини