Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
03.02.2022 г.

JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70

JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70

Гамата JCB Loadall – лидер на световния пазар на телескопични товарачи – беше допълнена с въвеждането на модела 538-70, за да предостави на фермерите още по-голям избор при разнообразно предлагане на производителност, функции и характеристики.

Моделът 538-70 е уникална 7-метрова машина, която се включва в серия Loadall III с максимална товароподемност от 3,800 кг и височина на повдигане 7.0 м и така се нарежда между настоящите модели 532-70 и 542-70.

При товари от 3,000 до 3,800 кг, моделът се представя изключително добре в 4-6-метровата зона на товарене, което е ключово за манипулирането на зърно и силаж. Също така машианата притежава добра товароподемност от 2,500 до 2,750 кг при максимална височина, в зависимост от модификацията.

Като всички машини от гамата Loadall, новата 538-70 предлага избор измежду 4 вида трансмисии, три мощностни диапазона и три разновидности на стандартни функции и спецификации.

Посредством изчерпателен списък на опциите, клиентите имат неповторима възможност да изберат тази конфигурация на машината, която ще отговаря най-добре на техните цели и бюджет.

Вариантът Loadall 538-70 AGRI е с трансмисия JCB’s Torque Lock 4, с включен блокаж на хидротрансформатора при 4-та предавка за по–енергоефективно придвижване; с версия 109 к.с. (81kW) на двигателя JCB DieselMAX 448, съответстващ на екокатегория V.

AGRI Super e с 130 к.с. (97kW) двигател и стандартна четиристепенна скоростна кутия Powershift като фабрична конфигурация; но при 150-те к.с. на AGRI Xtra, е възможен вариант с шестстепенна скоростна кутия Autoshift с автоматичен и ръчен режим на превключване като допълнение към блокажа на хидротрансформатора в последните две предавки.

AGRI Super и AGRI Xtra могат да бъдат и с DualTech VT – уникалната трансмисия на JCB, която съчетава най-добрите характеристики на хидростатично и автоматичното механично задвижване в едно. Ненадминатата трансмисия за телескопични товарачи DualTech VT осигурява прецизна управляемост при ниски скорости за товарене и други операции, а автоматичната скоростна кутия с директно задвижване без хидротрансформатор –  висока производителност и икономичност при придвижване в полето или по пътя със скорост над 19 км/час.

Превключването между тези два елемента става плавно без намесата на оператора; но за различните цели операторът може да зададе настройки за мощност ‘power’ и икономичност ‘eco’, а автоматичното управление на кутията може да бъде изключена при работа на полето.

В режим Flexi на трансмисията могат да се зададат фиксирани обороти на двигателя за оптимална работа на хидравличната система, като в този случай операторът ще използва само педала на газта, а това е идеално за прецизни резултати при товарене и за управление на хидравлично задвижван прикачен инвентар като четка за кофа, кофи за хранене и машина за разхвърляне на слама.

Освен това, DualTech VT осигурява постоянно задвижване 4х4 в скоростния диапазон на хидростатичната трансмисия за максимално сцепление на полето или стопанството , постоянно задвижване 4х4 за работа с висока скорост на пътя като например снегопочистване, когато е необходимо максимално сцепление и автоматично превключване на задно задвижване за оптимална работа при теглене и транспорт, с цел намаляване износването на гумите.  

При всички варианти, високото ниво на стандартно оборудване включва автоматично преминаване на колелата при превключване между трите режима на управление и автоматично реверсиране на вентилатора,  който издухва праха и замърсяванията от решетката на въздушния филтър.

Хидравличната система с товарочувствителна и с дебит от 140 л/мин. , като има гравитационна регенерация на маслото за операциите прибиране и спускане, за да се ускори процеса на пускане при при пълен контрол, а автоматичната SRS система, успокоява стрелата, присъства при всички модели, освен при версия AGRI, където е опция.

Част от стандартния пакет е телематичната система LiveLink на JCB, което осигурява изчерпателна информация относно машината, активно установяване на грешките, навременно планиране на обслужването, местоположение на машината и функции, свързани със сигурността.

Както при всички телескопични товарачи JCB Loadall Серия III, операторите на новия 538-70 имат възможността да работят от усъвършенстваната кабина Command Plus, осигуряваща свръх-ниско ниво на шум , отлична видимост, задаване ‘памет’ на кормилната уредба и много място за съхранение.

JCB разширява своята гама LOADALL с новия телескопичен товарач 538-70
10840
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Оптиком пуска промоция за товарачи JCB без лихва в партньорство с UniCredit & JCB Finance
JCB направи дебют на своята революционна технология за двигатели с водород
С карта JCB LiveLink получавате цялостен контрол върху вашите машини
JCB празнува производството на 1000-ния електрически мини багер
С новите Fastrac и Loadall, JCB поставя топ стандарти за качество при тракторите и товарачите (ВИДЕО)
Водороден двигател на JCB спечели наградата на Кралския автомобилен клуб
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини