Начало » Новини » Света
13.12.2021 г.

FMC подкрепя световни инициативи за иновации и устойчив селскостопански растеж

За борба с климатичните помени и гарантиране на продоволствената сигурност
FMC подкрепя световни инициативи за иновации и устойчив селскостопански растеж

Американският производител на средства за растителна защита FMC Corporation се присъедини към компаниите, правителствата и браншовите партньори, подкрепящи Мисията за селскостопански иновации за климата и Обединението за устойчив ръст на продуктивността за постигане на продоволствена сигурност и опазване на ресурсите, съобщиха от компанията. Двете ключови начинания, ръководени от министерството на селското стопанство на САЩ, са насочени към разширяване на устойчивото земеделие за по-продуктивно и справедливо бъдеще. Чрез сътрудничество от този тип се осъществява ангажиментът на FMC за устойчиво бъдеще чрез селскостопански иновации, които подобряват производителността на фермерите, като същевременно опазват природните ресурси. Участието в подобни начинания е неразделна част от стратегията на компанията за сътудничество в рамките на веригата за добавена стойност в селското стопанство за справяне с неотложни предизвикателства като клиатичните промени, продоволствената несигурност и социалната несправедливост. Като основополагащ член на двете инициативи FMC ще играе решаваща роля в оформянето на техните цели и стратегии, за да бъдат намерени смислени решения за преодоляване на посочените предизвикателства, категорични са от компанията.

„Захващането с непосредствените заплахи за продоволствената сигурност, включително промените в климата и изчерпването на природните ресурси, изисква съвместен световен подход. За да бъде постигнат значим и справедлив напредък в която и да било от тези области е необходимо всички участници в процеса да дадат своя принос. FMC е решена да задълбочи и разшири взаимоотношенията ни и техния обхват, за да подпомогне процеса на положителни промени в селскостопанския отрасъл”, заяви Керън Тотланд, вицепрезидент и директор за устойчивостта в компанията. 

Резултатът в такива сътрудничества ще зависи до голяма степен от иновациите – област, в която FMC разполага с богат опит. Компанията постоянно разработва иновации в растителната защита, които помагат на фермерите да отглеждат повече и по-здравословна продукция, като същевременно опазват земите, водите и останалите природни ресурси, осигуряващи процъфтяването на екосистемите.

„Иновациите са в основата на отдадеността на FMC към селското стопанство и фермерите по целия свят. Чрез значителни вложения в развойната дейност и цифровите и прецизните технологии разширяваме достъпа до авангардни решения, които увеличават в най-висока степен производителността на фермерите, като същевременно предоставят смислен отговор на някои от най-големите предизвикателства, пред които се изправя нашата планета. Горди сме да се присъединим към други организации, които споделят нашата ангажираност за разширяване на устойчивото земеделие, тъй като заедно можем да постигнем по-голям и бърз напредък”, заяви Марк Дъглас, президент и главен изпълнителен директор на FMC. 

FMC подкрепя световни инициативи за иновации и устойчив селскостопански растеж
9539
 

Последни материали
Виж
Няма сериозни нарушения при проверките през последната седмица
Магазини продават агнешко с неясен произход, изборът е на купувача
Цените на картофите и морковите падат
Предлагането на ябълки и лук нарасна
Оферти се подават до 7 май
Йордания обяви търг за внос на 120 000 тона хлебна пшеница
Влагата обаче не е достатъчна за засетите напролет култури
Есенниците в Украйна се развиват изпреварващо с до 2 седмици
Част от животните са върнати на собственика
Разкриха кражба на 6 агнета и още толкова овце в Старозагорско
С 6 месеца до края на годината
ЕК удължи действието на кризисните инструменти за държавна помощ в земеделието
Свързани материали
Виж
За разминиране в освободените територии и възстановяването на дейността
FMC дарява 3 на сто от годишните си приходи в Украйна на местните фермери
Компанията повиши трима истински лидери до изпълнителни директори
FMC обяви увеличаване на дивидента за четвърта поредна година
Силният ръст на приходите даде основание за потвърждаване на годишната прогноза
FMC отчете скок на тримесечната консолидирана нетна печалба с 43 на сто
С елиминиране на еднократните ефекти печалбата нараства с 9 на сто
FMC отчита ръст на тримесечните приходи от 8 на сто
FMC Corporation обра престижните награди в конкурса Agrow Awards
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини