Начало » Пазари » Животинска продукция

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Телешката пържола ще е лукс през близките години
Синор.БГ / 15.10.2021 г.
Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Тази песимистична прогноза оповести тези дни изпълнителният директор на датската  компания Crown Group Джейс Валер (Jais Valeur). Един от най-авторитетните световни експерти  e на мнение, че цените на телешката пържола и телешкото месо ще се повишат, повлияни от новите климатични политики. Danish Crown Group е един от най-големите производители  и износители на свинско месо в света, като в същото време е и най-голямата месопреработвателна компания в Европа. В състава на групата е и Crown Beef, която е ключов играч на пазара на говеждо месо в Европа.

САРА предвижда повишение в ценете на говеждото и телешко месо в страната

Харесвате ли добра, вкусна и сочна телешка пържола? Е, пригответе се да поставите този продукт в категорията лукс отсега нататък, тъй като производителите  ще се стремят да намалят въздействието на животновъдството върху климата през следващите години.

„Говеждото месо ще заприлича  на истинското шампанско, а именно на луксозен продукт. Все още ще имаме производство, но това ще бъде производството на месо от млечни говеда и телета. Говеждото и телешкото месо произведено от месодайни породи ще се превърне в  луксозна храна, която ще консумираме  само в специални случаи “, коментира Джейс Валер  пред  датския вестник Berlingske.

Според  Bloomberg, научните изчисления показват, че при производството на месо и други животински продукти се отделят 57 процента от емисиите от хранително -вкусовата промишленост.. Еколозите призовават бизнеса да нанесе по -малко вреда на планетата и настояват да се ограничи консумацията на месо на държавно ниво. Представители на Британския комитет по изменение на климата например, предложиха жителите на Обединеното кралство да намалят консумацията на месо с  20 на сто до 2030 г. и с 35 % до 2050 г.

Испанското правителство също направи опит да призове гражданите да консумират по-малко месо, но инициативата за спасяване на планетата беше посрещната  на нож от обикновените испанци, тъй като  месната промишленост осигурява  2,5 милиона работни места в страната и стабилни доходи от износ.

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна
31711
 

Последни материали
Виж
Според протокола
Пострадалите от слана плодове, лозя и черупкови ще получат 40% от помощта
Реколтата в общността надхвърля очакванията, в Румъния се е удвоила
Износът на рапица от ЕС скочи 2 пъти при спад на вноса наполовина
УС на ДФЗ реши
17,5 млн. лв. де минимис за стопаните на оранжерийни зеленчуци, картофи, рози и тютюн
До постигане на съгласие в тричленката
Бойко Борисов поиска правителството да изтегли Бюджет 2026
От 1 декември тече записване с отстъпка
БАТА АГРО вече се подготвя за 2026 г.
Отпада изискването за 25 хил. лв. годишен оборот
За групи и организации на производители има промени в Наредба 12
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини