Начало » Пазари » Животинска продукция

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Телешката пържола ще е лукс през близките години
Синор.БГ / 15.10.2021 г.
Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна

Тази песимистична прогноза оповести тези дни изпълнителният директор на датската  компания Crown Group Джейс Валер (Jais Valeur). Един от най-авторитетните световни експерти  e на мнение, че цените на телешката пържола и телешкото месо ще се повишат, повлияни от новите климатични политики. Danish Crown Group е един от най-големите производители  и износители на свинско месо в света, като в същото време е и най-голямата месопреработвателна компания в Европа. В състава на групата е и Crown Beef, която е ключов играч на пазара на говеждо месо в Европа.

САРА предвижда повишение в ценете на говеждото и телешко месо в страната

Харесвате ли добра, вкусна и сочна телешка пържола? Е, пригответе се да поставите този продукт в категорията лукс отсега нататък, тъй като производителите  ще се стремят да намалят въздействието на животновъдството върху климата през следващите години.

„Говеждото месо ще заприлича  на истинското шампанско, а именно на луксозен продукт. Все още ще имаме производство, но това ще бъде производството на месо от млечни говеда и телета. Говеждото и телешкото месо произведено от месодайни породи ще се превърне в  луксозна храна, която ще консумираме  само в специални случаи “, коментира Джейс Валер  пред  датския вестник Berlingske.

Според  Bloomberg, научните изчисления показват, че при производството на месо и други животински продукти се отделят 57 процента от емисиите от хранително -вкусовата промишленост.. Еколозите призовават бизнеса да нанесе по -малко вреда на планетата и настояват да се ограничи консумацията на месо на държавно ниво. Представители на Британския комитет по изменение на климата например, предложиха жителите на Обединеното кралство да намалят консумацията на месо с  20 на сто до 2030 г. и с 35 % до 2050 г.

Испанското правителство също направи опит да призове гражданите да консумират по-малко месо, но инициативата за спасяване на планетата беше посрещната  на нож от обикновените испанци, тъй като  месната промишленост осигурява  2,5 милиона работни места в страната и стабилни доходи от износ.

Говеждото и телешкото месо от месодайни породи ще се превърне в луксозна храна
31472
 

Последни материали
Виж
Агрометеорологична прогноза за периода 24-30 октомври 2025 година
Неустойчиво време и валежи продължават да бавят сеитбата на есенниците
Фирмата не знае за незаконно точене на вода
Доклад на АДФИ: Хаос и злоупотреби в Напоителни системи – Черно море
Предстоящо
Институтът по аграрна икономика отбелязва 90 години с юбилейна конференция в София
Увеличението се дължи на разширените площи и по-високите добиви
Прогнозират ръст от 15 на сто на реколтата от картофи в Полша
Тарифа на БАБХ - продължение
Десетки такси и проверки надуват цените на биохраните
Закупени ка 67 000 тона с произход от Южна Америка или ЮАР
Фуражната царевица поевтиня на търга за внос в Южна Корея
Свързани материали
Виж
Пълнена печена тиква
Супа от телешка глава
Говеждо с боб и прясно зеле
Плакия по градинарски
Консумацията се увеличи както извън дома (9 %), така и в дома (1,5 %).
Испания увеличи производството на говеждо месо с 12 процента
Плакия по градинарски
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
АВТОРИ |  РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2025
RSS новини