Начало » Новини » Страната
10.06.2021 г.

На Спасовден Фермерският фестивал е в Пловдив

За втора година в Университета по хранителни технологии
На Спасовден Фермерският фестивал е в Пловдив

sinor

След успешното първо издание през 2020 година днес Фермерският фестивал „Произведено във фермата“ отново гостува на Университета по хранителни технологии в Пловдив. На 10 юни, точно на Спасовден, организаторите на фестивала подготвят Ден на отворените врати за земеделци и потребители.

Фестивалът е част от три събития, събрани в едно – Ден на отворените врати за кандидат-студенти на университета, празник на хляба и второто издание на фермерския фестивал „Произведено във фермата“.

И понеже Спасовден е празник на хлебарите и сладкарите, в кадедрата „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ на университета ще има специално събитие за хляба. Под ръководството на своите преподаватели студенти ще подготвят разнообразни хлебни и сладкарски изделия за Спасовден, които ще могат да се дегустират и купуват.

Демонстрации ще прави и прочутият пловдивски хлебар Георги Лефтеров.

Самите фермери, участници във фестивала, също ще предлагат хляб с квас и сладки, за които на постоянния пазар в София се вият опашки.

Предстои фестивалът на лавандулата

Ще имате възможност да си купите най-различни фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни райони страната със запазена природа: сирене, кисело мляко, мед, био вино, сладка, сиропи, преси плодове и зеленчуци, билки, подправки, цветя, натурална козметика, сувенири от дърво…  И разбира се, хляб с квас и други продукти! Ето пълен списък!

Много от храните са биологични, повечето са  произведени в семейни ферми и занаятчии от селски райони и Натура 2000 зони.

Традиционно Фестивалът  „Произведено във фермата“ се организира  пред Министерството на земеделието от Фондацията за биологично земеделие „БИОСЕЛЕНА”, известна с дългогодишната си работа за скъсяването на веригата на фермерските храни и подкрепата за малки производители.

Първото издание на Фестивала беше през лятото на 2017 година.  Всички фермери и производители са регистрирани по наредбите 3 и 26 на Министерството на земеделието, храните и горите  или по Закона за храните. Много от тях в районите от Натура 2000  в Западна и Централна Стара планина са подкрепени от проекта „За Балкана и хората“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На Спасовден Фермерският фестивал е в Пловдив
2055

Последни материали
Виж
Инспекциите на животновъди, които все още не са уведомени за тях се отлагат
Проверките в животновъдните обекти за Кампания 2021 ще се извършват само до 10 часа
Приета е наредба за специфичните изисквания към млечните продукти
Резултатите от Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
България не е съгласна трапезните картофи, да не се допускат за подпомагане по обвързаната подкрепа
България и Северна Македония ще си сътрудничат в областта на земеделието
Заличават животновъдни обекти в Медвен заради сигнали за безстопанствени животни
Какво да правим с опадалите и негодни ябълки
Свързани материали
Виж
Иззети са 50 килограма готова продукция и 13 килограма необработена листна маса
Хванаха пловдивчанин с машина за рязане на тютюн
В едната от фермите за носачки заболяването е установено за четвърти път
Унищожават 70 000 кокошки в 2 нови огнища на птичи грип в Пловдивско
Общо 1200 румънски агнета трябвало да бъдат прехвърлени в Турция
Осъдиха бивши служители на ОДБХ в Пловдив за подготвяна контрабанда
Инициативи
Земеделците, победители в конкурса „Фермер на Тракия“
Постановление за продажбите в търговските вериги
Кабинетът разреши на пловдивските фермери да предлагат зеленчуците си и в София
Заявените за подпомагане биволи в областта са се увеличили 3 пъти
Над милиард лева са получили земеделците в Пловдивско за 5 години
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам